Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Se inchid sute de biserici evanghelice in Rwanda

In Rwanda se inchid temporar sute de biserici evanghelice din cauza unor noi cerinte impuse de guvern. Aceasta este instiintarea care a fost afisata pe cladirile religioase din toata tara si prin care se cere inchiderea cladirilor pana la terminarea lucrarilor de imbunatatire. Multe dintre bisericile evanghelice nu sunt pregatite pentru a infrunta acest obstacol.

Guvernul Rwandei inchide sute de biserici si zeci de moschei pentru ca aceste cladiri nu corespund standardelor de siguranta ale tarii.

„Unii s-au alaturat altor biserici care si-au redeschis portile, in timp ce se lucreaza la acele cladiri”, spune pastorul Moses Bukenya.

Printre cerintele de siguranta se afla si aceea de a detine un teren de jumatate de hectar, o parcare, o cladire izolata fonic si cel putin patru toalete. Unele biserici au reusit sa efectueze imediat schimbarile, in timp ce altele au ramas inchise luni de zile. Comunitatea bisericilor a afirmat ca intelege necesitatea lucrarilor de imbunatatire, insa unii se tem ca nu isi vor putea permite aceste lucrari niciodata.

„Avem neaparata nevoie de rugaciuni ca Domnul sa ne ajute sa putem face fata cerintelor impuse de guvern, spre binele nostru si al oamenilor pe care ii conducem”, ne indeamna pastorul.

Guvernul din Rwanda spune ca nu vizeaza o anumita religie. Guvernul pur si simplu cere respectarea acelor masuri de siguranta. Pana acum s-au inchis peste 6.000 de biserici.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 737 - august 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.