Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Germania: un „al treilea gen” pe certificatele de naștere

La mijlocul lunii august a acestui an, guvernul german a adoptat un text care legalizează un „al treilea gen” pe certificatele de naştere. Astfel, Germania devine prima țară europeană care recunoaște persoanele intersexuale. 

Pe lângă „feminin” sau „masculin”, părinții vor putea să bifeze și varianta „nedeterminat” pe certificatul de naștere al copilului. Până în prezent, în Germania era posibil - din mai 2013 - să nu se completeze câmpul referitor la sex şi să fie lăsat gol, iar cei vizaţi puteau, ulterior, în decursul vieţii, fie să aleagă sexul masculin ori feminin, fie să lase menţiunea sexului necompletată.

„Nimeni nu trebuie să fie discriminat din cauza identităţii sale sexuale”, a declarat ministrul justiţiei social-democrat Katarina Barley (SPD), apreciind că această modernizare a stării civile ar fi trebuit să aibă loc de mult timp.

Persoanele de sex neutru sunt deja recunoscute în documentele oficiale în țări precum Australia, Noua Zeelandă, India și Nepal.

Sursă: News.ro

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.