Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Premieră în Egipt: o femeie creștină a fost numită guvernator

Manal Mikhail este fostul viceguvernator al Gizei și a doua femeie care a devenit guvernator în Egipt.

Pentru prima dată în istoria Egiptului, o femeie creștină coptă a fost numită guvernator provincial. Manal Awad Mikhail a fost desemnată vineri, înaintea președintelui Egiptului, Abdel Fattah Al-Sisi, guvernator al orașului Damietta.

Manal este a doua femeie din istoria Egiptului care devine guvernator, după ce Nadia Ahmed Abdou a fost numită guvernator al orașului Beheira în anul 2017.

În 2015 a fost numită viceguvernator al orașului Giza. În calitate de viceguvernator, Mikhail a fost responsabilă de coordonarea mai multor activități împreună cu organizații neguvernamentale locale și internaționale legate în principal de problemele de mediu.

Mikhail, în vârstă de 51 de ani, a obținut o diplomă în Științe veterinare la Universitatea din Benha, urmată de o diplomă de masterat și alta de doctorat în Științe Naturale la Universitatea din Alexandria în 1999.

Pentru activitatea și cercetarea ei în domeniul imunologiei, a primit diferite premii naționale și internaționale de-a lungul carierei sale, inclusiv un premiu UNESCO, în 2017.

Noua remaniere a Guvernului a schimbat 22 de guvernatori, printre care cinci viceguvernatori de sex feminin în Marea Roșie, Giza, Beheira, Al-Qaloubiya și Al-Wadi Al-Gedeed.

Cabinetul actual al Egiptului include opt miniștri femei, cel mai mare număr din istoria modernă a țării.

Creștinii copți sunt un grup minoritar în națiunea nord-africană arabă predominant musulmană. Bisericile lor au fost deseori în trecut ținta atacurilor teroriste.

Sursă: Evangelical Focus

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: politica, egipt, femeie, guvernator

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.