Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

ONU acuză de „crime împotriva umanității” tratamentul minorităților creștine din Myanmar

Într-un raport recent publicat, Organizația Națiunilor Unite a condamnat vehement abuzurile asupra minorităților etnice creștine din Myanmar, și le-a numit „crime împotriva umanității”.

Comunicatul de presă s-a concentrat asupra elementelor din raport care solicită urmărirea penală a liderilor armatei din Myanmar pentru genocidul împotriva musulmanilor Rohingya.

Raportul evidențiază, de asemenea, „modele similare de conduită ale forțelor de securitate” în statele Kachin și Shan din Myanmar.

Anchetă independentă a raportat că „Încălcările împotriva minorităților etnice și religioase din nordul Myanmarului sunt adesea comise cu intenția de persecuție, într-un context de discriminare severă pe motive etnice sau religioase. Acest lucru se manifestă, de exemplu, în distrugerea sau jefuirea bisericilor și obiectelor religioase în timpul operațiunilor militare.”

Operațiunile armate vizează grupurile separatiste și „se caracterizează prin atacuri sistematice îndreptate împotriva civililor și a obiectelor civililor. Atacurile au loc adesea în zone rezidențiale populate de civili, în locații în care nu există un obiectiv militar clar, iar viețile, proprietățile și bunăstarea civililor sunt tratate cu dispreț. Soldații au împușcat și au bombardat civilii care fugeau sau erau în căutarea unui adăpost. Atacurile s-au soldat cu multe vieți curmate și cu vătămări grave ale civilior. Jefuirea, distrugerea și arderea locuințelor au fost acțiuni repetate.”

Raportul ONU stabilește că armata din Myanmar a comis „crime împotriva umanității”. Victimele sunt „șocate și îngrozite”. Constatarea se aliniază cu o declarație făcută de Departamentul de Trezorerie din SUA în 17 august. În sancțiunile impuse unui număr mare de comandanți militari Myanmar, Departamentul de Trezorerie a declarat că Armata Myanmar s-a „angajat în campanii violente împotriva minorităților etnice din Birmania [Myanmar], purificare etnică, masacre, agresiune sexuală, execuții extrajudiciare, precum și alte încălcări grave ale dreptului omului.”

În iunie 2018, ministrul de stat britanic al Oficiului de Externe, Lord Ahmad, a admis că acțiunile armatei din Myanmar au reprezentat o purificare etnică.

Organizația Barnabas Fund contribuie la satisfacerea nevoilor imediate și pe termen lung ale creștinilor strămutați și le oferă hrană, îmbrăcăminte, adăpost, iar copiii au posibilitatea să-și continue studiile școlare.

Aproximativ 10.000 de civili din minoritatea etnică majoritar creștină Kachin au fost strămutați după o ofensivă a armatei Myanmar la începutul acestui an.

Sursă: Barnabas Fund

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Etichete: persecutie, onu, Myanmar

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.