Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

„Comunitatea e benefică pentru noi”: un nou studiu dovedește acest adevăr biblic

Nu e bine pentru om să fie singur. Un nou studiu canadian confirmă acest lucru.

Ce îi face pe oameni fericiți? Realmente fericiți?

Mulți dintre noi credem că vom fi fericiți dacă primim o educație bună, dacă vom avea slujba visurilor noastre și dacă vom face mulți bani. Însă un studiu recent a dezvăluit că ceea ce ne face cu adevărat fericiți este să facem parte dintr-o comunitate sănătoasă.

Acest studiu confirmă adevărul biblic conform căruia o comunitate sănătoasă e benefică pentru noi.

Universitatea McGill din Canada și Școala de Economie din Vancouver au realizat un studiu la care au participat 400.000 de canadieni. Studiul a concluzionat că oamenii care fac parte din comunități puternic închegate – de obicei din zonele rurale – sunt de opt ori mai feirciți decât cei care locuiesc în mediul urban.

Unul din factorii care ajută un om să fie mai fericit este să nu trebuiască să facă naveta pentru a ajunge la școală sau la lucru – ceea ce înseamnă mai mult timp petrecut cu familia. 

În timp ce oamenii care locuiesc în zone dens populate se întâlnesc cu mai multe persoane, aceste interacțiuni tind să fie mai superficiale. Locuitori orașelor au tendința de a avea mai puțin contact cu familia și cu prietenii, ceea ce îi face să se simtă mai puțin în siguranță.

Acest lucru poate fi periculos. „Izolarea socială poate să schimbe literalmente creierul, inundându-l cu o substanță care alimentează frica și agresivitatea,” notează Daily Maily.

De altfel, oamenii care locuiesc în zonele rurale spun că au o relație mai apropiată cu vecinii lor. Relațiile tind să fie de o durată mai lungă și probabilitatea ca comunitatea să meargă la biserică este mai mare. Cu siguranță, „în orașele micuțe și în zonele rurale oamenii leagă relații mai ușor decât o fac cei din mediul urban.” a scris Christopher Ingraham în The Washington Post.

Acesta nu este singurul studiu realizat care arată că o comunitate solidă ajută omul să fie mai fericit. De exemplu, poporul danez petrece mult timp cu familia și prietenii – probabil acesta este unul dintre motivele pentru care se numără printre cele mai fericite popoare de pe pământ, în ciuda climatului și a taxelor mari.

Un atașament puternic față de comunitate nu duce doar la un sentiment de fericire, ci reduce și rata criminalității.

Această nevoie de interacțiune umană puternică se reflectă în comuniunea dintre Dumnezeu, Fiul și Duhul Sfânt. În cartea Faptele Apostolilor citim cât de apropiați erau membrii bisericii primare: împărțeau totul între ei, se întăreau unii pe alții în credință și își duceau unii altora poverile.

Dacă locuiești la oraș, există multe modalități prin care poți începe să faci parte dintr-o comunitate. Cel mai important lucru este să te implici într-o biserică sănătoasă. Alătură-te corului, mobilizează un grup și duceți mâncare bolnavilor. Poți să te alături unui grup mic de casă sau să vă întâlniți o dată pe săptămână să luați masa.

Ce mai poți să faci? Du-ți copiii la o școală creștină și încercă să cunști celălalte familii. Da, este un lucru care te va scoate din confort, dar se merită.

Și în cele din urmă: încearcă să-ți cunoști vecinii.

Nu trebuie să lăsăm locul unde trăim să dicteze nivelul nostru de fericire – dar trebuie să știm de ce oamenii de la sat sunt de opt ori mai fericiți decât cei care locuiesc la oraș: este pentru că au învățat arta de a crea și de păstra relații – exact cum a intenționat Dumnezeu.

Sursă: Christian Headlines

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.