Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Autoritățile chineze au închis una dintre cele mai mari biserici din Beijing

Duminică, 9 septembrie, autoritățile chineze au închis una dintre cele mai mari biserici creștine neautorizate din Beijing.

Deși nu era înregistrată, de ani de zile biserica avea permisiunea de a funcționa însă cu libertate moderată, dar, deoarece liderii bisericii au refuzat o cerere din partea autorităților de a instala camere video CCTV în interiorul clădirii, în aprilie, biserica a început să fie presată.

Oficialitățile au anunțat, în data de 9 septembrie, că biserica a fost închisă din cauză că „nu era înregistrată și a desfășurat activități în numele unor organizații sociale fără autorizație”. Guvernul a introdus noi regulamente religioase care reglementează înregistrarea bisericii în luna februarie.

Aproximativ 1.500 de persoane participau la cele cinci servicii săptămânale ale bisericii. Ofițerii de poliție păzesc acum clădirea. Înainte de închiderea bisericii, congregația fusese amenințată cu evacuarea.

În luna iunie a acestui an, 34 de „biserici de casă” (grupuri bisericești neînregistrate) au emis o declarație prin care solicită autorităților chineze să respecte libertatea religioasă și să nu considere credincioșii religioși drept „o forță disidentă”. Ei au declarat: „Bisericile din case au o dorință puternică de a contribui la dialogul necesar pentru a îmbunătății relațiile cu guvernul”.

Guvernul comunist al Chinei recunoaște doar bisericile înregistrate de stat, care sunt monitorizate îndeaproape.

Sursă: Barnabas Fund

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.