Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Paraguay da o lovitura diplomatica Isarelului, mutandu-si ambasada din Ierusalim

Paraguay a dat o lovitura diplomatica Israelului cand oficialii au declarat ca vor muta din nou ambasada de la Ierusalim la Tel Aviv. Mutarea a consternat Israelul.

Presedintele Paraguayului spune ca Israelul a reactionat prea vehement. Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, i-a spus ministrului de externe sa inchida ambasada Israelului din Paraguay, dupa anuntul ca Paraguay isi muta ambasada din Ierusalim inapoi la Tel Aviv.

Guvernul Republicii Paraguay socoteste ca fiind partinitor a reinfiinta ambasada sa in statul Israel, la adresa comunicata anterior pe data de 9 mai 2018.

Biroul lui Netanyahu a declarat ca Israelul socoteste un act de gravitate extrema decizia neobisnuita a natiunii Paraguay, fapt ce va intuneca relatiile dintre cele doua tari.

In urma cu mai putin de patru luni, Paraguay a fost a treia tara care si-a mutat ambasada la Ierusalim, dupa decizia istorica a presedintelui Trump de a muta ambasada SUA la Ierusalim, dupa care a urmat Guatemala. La acea vreme, Netanyahu spunea ca intre cele doua tari exista o prietenie stransa: „E o mare zi pentru Israel si pentru Paraguay, pentru prietenia dintre noi. Aceasta e in ton cu practicile Paraguay vreme de multi ani. Paraguay i-a ajutat pe evrei sa scape din Germania nazista. Nu vom uita niciodata.”

Decizia Paraguayului e una care a dezamagit Israelul, care credea ca va crea un avant pentru ca natiunile sa recunoasca Ierusalimul drept capitala a sa si sa decida sa-si mute ambasadele aici.

Paraguay spunea ca a luat aceasta decizie fiindca a dorit sa ajute la intensificarea eforturilor diplomatice din regiune pentru obtinerea pacii, o pace corecta, mare si de lunga durata.

Palestinienii au laudat decizia ca fiind o reusita diplomatica a palestinienilor. Decizia a venit dupa ce noul presedinte a depus juramantul. E vorba de Mario Abdo, nepotul unui imigrant libanez.

Netanyahu l-a trimis la inaugurare pe primarul Ierusalimului, Nir Barkat. El a postat pe Twitter: Voi merge pana la marginile pamantului pentru Ierusalim si pentru Israel, asa cum am vizitat Paraguay, la solicitarea premierului Benjamin Netanyahu. Decizia pe care au luat-o este una gresita si aceasta doar ii intareste pe dusmanii nostri. Voi continua sa ma lupt pentru un Ierusalim si un Israel unit si pentru adevar, oriunde, in orice fel.

Ministrul de Externe din Paraguay, Luis Castiglioni spunea ca Israelul nu trebuie sa-si faca probleme din cauza mutarii: „Fratii si prietenii nostri din Israel nu trebuie sa fie suparati. Sunt peste 85 de tari care au ambasada inca in Tel Aviv, iar noi suntem prieteni si aliati istorici ai Israelului. Nu trebuie sa pierdem din vedere ca votul Paraguay a fost unul decisiv pentru crearea statului Israel.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.