Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Rodrigo Duterte e primul presedinte filipinez care a vizitat Israelul

Rodrigo Duterte e primul presedinte filipinez care a vizitat Israelul timp de patru zile. Duterte s-a intalnit cu liderii de top ai Israelului, a vizitat memorialul Holocaustului din Israel, Yad Vashem, si a semnat acorduri bilaterale intre Filipine si Israel. In timpul intalnirii cu presedintele Duterte, premierul israelian Benjamin Netanyahu a reflectat asupra rolului pe care Filipine l-a avut in istoria Israelului: „Ne amintim de rolul exceptional al natiunii Filipine care a primit refugiatii evrei in timpul Holocaustului. Ne mai amintim ca Filipine a fost singura natiune din Asia care a votat in favoarea infiintarii Statului Israel, la adoptarea rezolutiei ONU din 1947. Domnule presedinte, noi nu ii uitam pe prietenii nostri. Prietenia aceasta a inflorit de-a lungul anilor.”

Duterte spune ca acum Israelul e cel care ajuta Filipine: „Domnule prim-ministru, nu pot decat sa va multumesc, in special pentru ajutorul vostru atunci cand am fost in nevoie cel mai mult.”

Steaguri filipineze sunt arborate pe strazile Ierusalimului in onoarea vizitei presedintelui Duterte. In timpul vizitei sale, el a semnat un numar de acorduri bilaterale cu Israelul, acorduri in materie de comert, stiinta si asistenta medicala. A fost candva un fenomen remarcabil in Israel, unde mii si mii de familii au beneficiat de sustinerea asistentilor filipinezi pentru batrani. Noi va multumim pentru ca ii gazduiti pe cei aproape 20 000 de filipinezi, care sunt foarte bucurosi sa lucreze aici si sa aiba grija de cei batrani. Am auzit ca au fost tratati omeneste, fata de alte locuri pe care n-am sa le mentionez.”

Duterte a vizitat si muzeul Holocaustului din Israel, Yad Vashem: „Nu se va mai repeta. Fie ca aceasta lume sa invete lectiile din acea perioada oribila si intunecata din istoria omenirii!”

Presedintele Israelului l-a intampinat pe Duterte in timpul primei vizite a unui presedinte filipinez, de cand intre cele doua tari s-au stabilit relatii diplomatice, in 1957.

„Avem atatea lucruri in comun, citim aceeasi Biblie si astfel se explica legatura mai stransa dintre noi.” a mai adaugat Duterte.

CBN a stat de vorba cu unul dintre membrii delegatiei, care spera ca aceasta vizita marcheaza un nou nivel de cooperare: „Am vrea sa cream o relatie de parteneriat economic si sa exploram optiunile de afaceri de aici si din partea noastra de lume. Suntem aici si pentru a afla despre taria guvernului israelian si a poporului in ce priveste securitatea, protejarea suveranitatii si a drepturilor de proprietate.”

Unii protestatari au criticat vizita lui Duterte din cauza presupuselor abuzuri ale drepturilor omului, pentru reprimarea traficantilor de droguri si pentru afirmatii controversate. Liderii israelieni insa l-au primit cu caldura.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 245 - septembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.