Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Traducerea Bibliei in sud estul Ugandei

Un grup de oameni din Banyole a vrut sa-si dezvolte limba, dar nu aveau resursele necesare. Cand au inceput proiectul cu traducerea in limba lunyole, nu exista niciun document scris. Au pornit de la zero. A durat foarte mult timp. Traducerea este foarte dificila. Necesita dedicare si cunoastere. Trebuie sa te implici foarte mult. Le-a luat cam 12 ani. Oamenii din biserica au inceput sa se schimbe de cand au inceput sa foloseasca Biblia in limba lunyole. Acum e mult mai bine cand se predica din Biblia scrisa in lunyole, decat atunci cand foloseau alte limbi.

Uneori, inchinarea se tine in afara bisericii si vin si musulmani.

„Sotul meu era musulman. Cand ne-am casatorit, am incercat sa ma convertesc la islamism, dar nu am putut, asa ca am continuat sa ma rog. Am inceput sa particip la cursurile de invatatura biblica.”

Acum, oamenii au inceput sa se intrebe daca vor primi si Vechiul Testament.

„Am decis sa le spunem celor de la organizatia Wycliffe ca vrem sa continuam sa lucram ca voluntari. Asadar, am inceput sa traducem Vechiul Testament. Avem puterea si abilitatile necesare. Suntem interesati de acest lucru. Insa avem nevoie si de fonduri. Insa, deocamdata, nu e suficient.”

„Lucrurile vor sta cu totul altfel pentru nepotii mei. Cred ca ei il vor intelege mai bine decat mine pe Dumnezeu.”

Cuvantul lui Dumnezeu transforma vietile oamenilor.

„Simti ca si cum Dumnezeu ti-ar vorbi tie fiindca Il intelegi mai bine. Oamenii citesc si asculta. Dumnezeu ne aude in timp ce noi Ii vorbim in limba noastra.”

Sursa stire: Global News Alliance

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.