Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Peste 1500 de oameni si-au pierdut viata in Indonezia in urma unui cutremur urmat de tsunami

Mergem in cealalta parte a lumii, in Indonezia unde, dupa un cutremur urmat de tsunami, au murit peste 1.500 de oameni si acest numar este in crestere. Cel putin 200.000 de oameni au nevoie de ajutor imediat. Echipa Operation Blessing de la CBN se afla printre primii care ajuta la fata locului. Lucille Talusan ne da mai multe detalii.

Disperarea ia amploare in randul supravietuitorilor cutremurului puternic de 7.5 grade pe scara Richter si ai tsunamiului care l-a urmat. Mai bine de 70.000 de oameni au fost mutati si locuiesc in corturi. Casele lor au fost daramate si distruse. In timp ce oamenii au asteptat ajutoare, s-a ajuns la jafuri si haos. Este mare nevoie de apa potabila, mancare si medicamente. In ciuda dificultatilor, Operation Blessing din Indonezia a reusit sa duca ajutoare supravietuitorilor din Palu. Echipa a dus cutii cu mancare, medicamente si au acordat ajutor medical bolnavilor si ranitilor. Aceasta mama se simte usurata deoarece un medic de la Operation Blessing poate pansa rana suturata pe fruntea fiului ei pentru prima data, inainte ca rana sa se infecteze. Piciorul ranit al acestei femei este tratat dupa ce si l-a luxat in timp ce fugea ca sa nu fie lovita de moloz. Echipa a ajuns si in districtul Sigi Biromaru unde cutremurul a distrus o biserica si a ucis peste 30 de copii care participau la un studiu biblic. Exista multe zone grav afectate si care sunt izolate din cauza drumurilor deteriorate si a alunecarilor de teren. In urmatoarele saptamani, echipa Operation Blessing continua sa caute cu insistenta supravietuitori in aceste zone, sa duca ajutoare si sa le spuna ca exista oameni carora le pasa de ei.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 743 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.