Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Numirea judecatorului Brett Kavanaugh la curtea Suprema a Americii a starnit proteste

In capitala Americii lupta impotriva nominalizarii lui Brett Kavanaugh la Curtea Suprema a scos la iveala latura cea mai urata a vietii politice americane. Senatori precum Susan Collins, au trebuit sa fie escortati de politie pentru a fi protejati de protestatari, dar si de jurnalisti. Protestatarii au ocupat birourile senatorilor si au trimis mesaje obraznice si amenintatoare angajatilor. Situatia a devenit asa de grava, incat sotia senatorului Rand Paul a scris o scrisoare deschisa in care a cerut protestatarilor sa se comporte in mod civilizat. Ea a spus ca ii este greu sa vada si sa auda cum senatorii si sotiile lor sunt hartuiti in public, asa cum i s-a intamplat lui Ted Cruise si sotiei lui, Heidi.

Kelley Paul: Acei oameni s-au apropiat de ei, i-au insultat prin gesturi obscene si le-au spus lucruri oribile. Au fost agresivi, violenti. Acesta nu este un mod civilizat de

a-ti exprima parerea.

Wendy Griffith: In mijlocul acestui haos, au venit grupuri la Capitoliu sa se roage. Mijlocitorul Dutch Sheets a mers la Washington cu o echipa de razboinici ai rugaciunii ca sa ceara mila Domnului.

Dutch Sheets: Nu cred ca trebuie sa spunem rugaciuni perfecte. Pur si simplu trebuie sa ne rugam. Daca noi venim, Dumnezeu va face restul.

Wendy Griffith: Amin! Abigail Robertson de la CBN este cu noi din capitala Statelor Unite. Abigail, ce dimineata incredibila! Povesteste-ne despre diviziunea si tensiunea dintre cele doua parti pe care le vezi tu la fata locului. A fost vreodata situatia asa de grava?

Abigail Robertson: Eu pot vorbi doar de ultimii doi ani de cand sunt reporter la Capitoliu. Nu, situatia nu a fost niciodata atat de grava. Emotiile senatorilor sunt autentice. Accesul de furie al lui Lindsey Graham a fost autentic. Sunt multi senatori republicani pe care ii ingrijoreaza cu adevarat faptul ca indiferent ce se va intampla la Curtea Suprema, viata judecatorului Kavanaugh a fost marcata si patata pentru totdeauna. Ei sunt de parere ca Senatul nu a reusit sa gestioneze acest proces. Astfel, atat Kavanaugh cat si dr. Ford vor trai cu consecintele acestui caz pe termen lung. Multi senatori doresc restabilirea ordinii. Ei se tem ca oamenii care vor fi nominalizati pe viitor nu vor dori sa ocupe aceste pozitii pentru ca reputatia lor si a familiei lor ar putea fi patata.

Wendy Griffith: Abby, ce ai auzit de la senatorii crestini? Sunt multi crestini in ambele parti. Dupa parerea lor, ce este de facut?

Abigail Robertson: Sunt multi legiuitori crestini care se roaga in aceasta perioada. M-am intalnit cu Chris Coons, un democrat din Delaware. El face parte din grupul bipartizan de studiu ai senatorilor crestini care se intalnesc in fiecare miercuri. L-am intrebat pentru ce se roaga in aceasta perioada. El a spus ca se roaga zilnic pentru presedinte, pentru Senat. In prezent, el cere intelepciune si umilinta de la Dumnezeu. M-am intalnit cu el acum o ora. El a vorbit despre acest proces si a spus ca sunt lucruri pe care le putem face si pe care trebuie sa le facem pentru a ne asigura ca urmatorul proces de confirmare va fi unul clar si impartial. Ambele parti sunt nemultumite de modul in care a fost gestionat acest proces si de situatia in care ne aflam.

Wendy Griffith: Tocmai l-am vazut pe Dutch Sheets. El este la fata locului. Care sunt lucrarile de rugaciune pe care le-ai vazut acolo si ce spera sa obtina?

Abigail Robertson: Nu am mai vazut asa ceva in media. Desi se afla multi protestatari in spatele meu pe care ii puteti auzi, am vazut multe grupuri de rugaciune in aceasta saptamana, in timpul audientei initiale saptamana trecuta. Ei se roaga ca sa se faca voia lui Dumnezeu in aceasta situatie si incearca sa restaureze pacea in Capitoliu si sa inlature supararea.

Wendy Griffith: Abigail Robertson, iti multumim pentru acest reportaj.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 743 - octombrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.