Donează     Rugăciune       TV LIVE                 

galerie home devotional

Interviu cu Jay Comiskey despre rolul rugaciunii dupa alegeri

O armata de grupuri crestine s-a intrunit sa se roage pentru alegeri. Unii au prezis o mare victorie pentru republicani, dar nu asa s-a intamplat. Altii i-au incurajat pe crestini sa nu se lase influentati de politica, ci sa se concentreze pe Isus Hristos. Recent, George Thomas a vorbit cu liderul de rugaciune de la CBN, Jay Comiskey despre rugaciune, despre politica si despre Imparatia lui Dumnezeu.

George Thomas: Cum reusesc crestinii sa proceseze rezultatele acestor alegeri?

Jay Comiskey: Este o intrebare buna. Sunt de parere ca este in regula sa se roage pentru candidatul preferat, sa lucreze pentru candidatul preferat. Insa, odata ce alegerile s-au terminat, cu totii ne intoarcem la 1 Timotei 2, unde Pavel spune sa ne rugam, inainte de toate, pentru toti cei cu autoritate. Cred ca asta ar trebui sa facem cu totii. Trebuie sa ne rugam pentru presedintele Trump , pentru Senat, pentru republicanii care si-au pastrat pozitia. Dar trebuie sa ne rugam si pentru Nancy Pelosi si pentru democratii care au fost alesi recent. Conform lui Matei 28, toata puterea I-a fost data Lui in cer şi pe pamant. El lucreaza prin Biserica. Datoria noastra este sa ne rugam pentru fiecare lider.

George Thomas: Oare crestinii au amestecat domeniul spiritual cu cel politic in detrimentul Evangheliei?

Jay Comiskey: Cred ca se poate intampla asa ceva. Insa, oriunde ne rugam, oriunde mijlocim, trebuie sa ne rugam cu umilinta. Repet, este in regula sa te rogi pentru un candidat, asa cum simti ca Dumnezeu te indruma. Insa, in cele din urma, trebuie sa recunoastem ca Isus este Domn, si sa ne rugam pentru cei care au fost alesi.

George Thomas: Cum sa ne rugam pentru liderii nostri cand nu suntem de acord cu ei, cand credem ca politica lor este impotriva Bibliei si este daunatoare pentru tara?

Jay Comiskey: E o intrebare buna. In primul rand, ne rugam. Este in regula sa ne rugam. „Doamne, ajuta-i sa caute adevarul si ajuta-i sa se indrepte intr-o alta directie.” In cele din urma, trebuie sa recunoastem ca Dumnezeu respecta vointa umana. Vor fi mereu lideri care nu vor actiona asa cum ne place noua, dar sa ne rugam pentru sanatatea lor, ca sa aiba intentii bune si pentru o colaborare intre partide. Imi place aceasta analogie. Daca simbolul Americii este vulturul american, avem nevoie atat de aripa dreapta cat si cea stanga. Trebuie sa ne rugam pentru pacea ambelor partide, chiar daca nu suntem de acord cu cineva. Trebuie sa fim facatori de pace in mijlocul procesului politic. El va implementa voia Sa prin credinciosii care se roaga. In cadrul acestor alegeri, am fost atat mandru de Trupul lui Hristos din ambele partide, pentru ca oamenii s-au rugat, au mijlocit. Dupa alegeri, trebuie sa ne rugam pentru fiecare lider care a fost ales. Ii sunt multumitor Domnului. Crestinii au dat dovada de maturitate cand s-au rugat si cand au mijlocit. In anii urmatori, crestinii vor avea un rol important ca lideri de rugaciune.

George Thomas: Nancy Pelosi a spus ca se vor intalni, la fel a spus si presedintele la conferinta de presa. Care este rolul crestinilor pentru promovarea unitatii si a pacii?

Jay Comiskey: In primul rand, trebuie sa ne asiguram ca noi nu suntem sursa unor controverse, a lipsei unitatii si ca incercam sa nu agravam situatia. Crestinii pot avea pareri diferite legate de politica. Dar haideti sa respectam ce au spus Nancy Pelosi si presedintele Trump . Sa ne rugam pentru raspandirea pacii in lume si pentru cooperare. Daca asta nu va avea loc, trebuie sa continuam, asa cum a spus Pavel, sa ne rugam pentru lideri chiar daca situatia este conflictuala, sa ne rugam pentru Nancy Pelosi, sa ne rugam pentru Donald Trump, sa ne rugam pentru interventia lui Dumnezeu in acest proces.

George Thomas: Iti multumim, Jay pentru ca ne-ai reamintit de aceste adevaruri importante. Iti multumesc pentru participare.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 748 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

Instalează aplicația mobilă Alfa Omega TV

badge google play badge appstore

 

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.