Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Caravana de migranti

Conform altor stiri, imigratia la granita a fost un alt factor decisiv la alegeri. Exista in continuare dubii cu privire la motivatia celor care sustin si incurajeaza caravana de migranti care se indreapta spre Statele Unite. Chuck a primit niste raspunsuri de la caravana de migranti care se afla in Mexic.

Chuck Holton: Caravana masiva care traverseaza Mexicul nu este un fenomen izolat. Emigrantii din intreaga lume au parcurs aceasta ruta timp de decenii. Drumul de peste 600 de km este mereu o actiune dificila si periculoasa si ar fi imposibil de parcurs daca unele organizatii nu ar incuraja si nu ar sustine acesti calatori. In cazul caravanei recente, multi s-au intrebat cine sunt cei care ii ajuta pe cea care urmeaza sa devina cea mai mare migratie a istoriei moderne. Am intervievat oameni care ii ajuta pe acesti hondurieni sa ajunga in Statele Unite.

Barbat: Le dam tortillas, am impartit deja tamales pentru micul dejun, cafea, paine…

Jacin Maracon: Suntem un grup de la Biserica Nazarene din Huixtla si suntem aici sa ii sustinem pe fratii nostri care vin din America Centrala si le dam apa, mancare, haine si tot ce au nevoie.

Chuck Holton: Mexicul a ales recent un presedinte pro-migratie. Insa, guvernul mexican inca nu stie cum sa ajute sau sa ii ajute pe acesti migranti care intra ilegal in tara.

Ma aflu langa orasul Tapachula aflat in sudul Mexicului. Tocmai a trecut un grup de migranti care se afla in spatele grupului principal. Dar si ei sunt vreo 200 de oameni. Ei au fost opriti de niste agenti ai Departamentului de Imigrare si Protectia Frontierelor si i-au incurajat sa ceara azil in mod legal in Mexic. Migrantilor le-a displacut aceasta idee si au fugit. In prezent, politia si autoritatile de la Departamentul de Imigrare si Protectia Frontierelor incearca sa gaseasca o solutie. Cand a avut loc confruntatia, a aparut un alt grup de sustinatori. Este vorba de un grup de stanga care militeaza pentru frontiere deschise si controlul armelor care se numeste SweFOR (Swifor). Ei s-au pus intre migranti si politia mexicana. Si nu au vrut sa fie filmati.

Migrant: De ce filmati?

Femeie: Nu atacam pe nimeni, nu facem rau nimanui. Suntem aici sa ne oferim sustinerea.

Chuck Holton: Nu cred ca cineva poate sa se uite cu indiferenta la femei care marsaluiesc pe caldura sau dorm cu copiii lor pe marginea drumului. Insa, multi au inceput sa se intrebe daca caritatea trebuie sa includa si incurajarea oamenilor sa faca alegeri gresite.

Graham Davis: Ei nu trebuie sa plece. Pot ramane, se pot stabili si dezvolta aici.

Chuck Holton: Graham si Nicole Davis s-au mutat in America Centrala acum cinci ani pentru a ajuta tinerii sa se indeparteze de o viata plina cu violenta si cu saracie.

Graham Davis: Noi ne desfasuram activitatea conform principiului ca este logic sa ajuti oamenii in tarile lor. Este mai putin costisitor si mult mai eficient decat sa ii trecem peste granite, sa ii fortam sa se integreze intr-un nou sistem educational. Noi ii ajutam la ei acasa, iar ei cresc. Isi dobandesc dreptul de a fi auziti. Mergem in cartierele lor si le oferim educatie. Studentii nostri nu se indreapta spre granita. Ei vad posibilitatile locului in care se afla, iar lucrarea noastra instruieste lideri in tarile in curs de dezvoltare. In asta consta lucrarea noastra.

Chuck Holton: Prin mentorare, educatie, conducere si Evanghelie, aceasta familie schimba viata celor din generatia tanara, deoarece le arata ca nu au neaparat nevoie de Statele Unite, ci de Isus.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 748 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.