Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Sarbatoarea etiopienilor evrei din Israel

In fiecare an, etiopienii ii multumesc lui Dumnezeu pentru ca le-a raspuns la o rugaciune importanta, aceea de a-i duce inapoi in Israel si de a-i uni cu poporul evreu. Corespondentul echipei CBN din Orientul Mijlociu, Julie Stahl ne spune povestea.

Julie Srahl: Se numeste Sigd si este o sarbatoare straveche adusa de evreii din Etiopia cand s-au intors in Israel.

Dr. Simcha Gathon: Sigd este o sarbatoare pe care o sarbatorim de mii de ani in Etiopia. Este o sarbatoare importanta si un simbol important pentru evreii etiopieni. Sigd provine din cuvantul Lees-gode si inseamna a te inchina Creatorului lumii.

Julie Srahl: De-a lungul generatiilor, evreii etiopieni au visat la intoarcerea lor in Ierusalim. Acum, celebreaza Sigd in fiecare an, chiar aici, in Orasul Sfant.

Dr. Simcha Gathon: Ne-am urcat pe cel mai inalt munte si ne-am indreptat privirea spre Ierusalim si ne-am rugat pentru pacea Sionului si a Ierusalimului.

Julie Srahl: De zece ani, aceasta este o sarbatoare nationala care se celebreaza pe Promenada Haas, vizavi de Muntele Templului. Ceremonia consta in rugaciune si postire. Desi Sigd nu este mentionata in Biblie, dr. Simcha Gathon spune ca originile ei se gasesc in numeroase sarbatori.

Dr. Simcha Gathon: Tinem aceasta sarbatoare la 50 de zile dupa Iom Kippur. De Iom Kippur ne cercetam individual si dupa 50 de zile ne cercetam impreuna, uniti.

Julie Srahl: Din 1948, mai bine de 90.000 de etiopieni evrei au imigrat in Israel, dintre care 16.000 au fost adusi in secret in Israel in 1984. Sapte ani mai tarziu, alti 14.500 au venit, in doar 36 de ore. Desi originile comunitatilor nu sunt cunoscute, stilul lor de viata iudaic are 2.500 de ani. De ce mai celebreaza comunitatea etiopiana aceasta sarbatoare in Israel?

Bat-El: In primul rand, este important sa Ii multumim lui Dumnezeu ca ne-a permis sa emigram in Israel, in Tara Sfanta, in Orasul Sfant. Ne mai rugam pentru construirea celui de al treilea Templu. Si ne rugam pentru intreaga populatie a Israelului.

Allamo: Aceasta este sarbatoarea Sigd, care nu este doar o sarbatoare a etiopienilor, ci a tuturor evreilor din Israel. Celebram anual aceasta sarbatoare. Uitati-va cati au venit. Este asa de palpitant!

Julie Srahl: Anul acesta, au venit sa sarbatoreasca in jur de 10.000 de oameni. Comunitatea evreiasca de origine etiopiana din Israel spera ca, la un moment dat, i se va alatura intreaga populatie a Israelului.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 748 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.