Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Steven Khoury despre situatia crestinilor din Betleem

George Thomas: Steven Khoury, fondatorul lucrarii Holy Land Missions si pastorul Bisericii Baptiste Ierusalim este cu noi in studio. Esti un crestin israelian de origine araba. Ai crescut la Betleem, un oras care acum este controlat de palestinieni. Crestinii din Betleem au parasit zona?

Steven Khoury: Creste numarul credinciosilor in biserici, deoarece multi se convertesc la crestinism. Am mai vorbit despre asta, frate George. Sunt musulmani care Il accepta pe Isus Hristos drept Mantuitorul lor. Unii ii spun convertire. Noi le explicam cine este Isus. Ei vad lumina si devin adeptii lui Isus, nu neaparat intr-o biserica, din motive de securitate. Insa, crestinismul se raspandeste in Orientul Mijlociu, mai ales dupa aparitia organizatiei Statului Islamic. Trebuie sa fim alaturi de crestinii care sufera pentru ca ei sunt ultimii de pe baricade. Este locul unde s-a nascut crestinismul. Este de datoria noastra sa o facem.

George Thomas: Este o problema pe care o vedem nu doar in Betleem, ci si in Siria, Irak, Afganistan si in multe alte tari din Orientul Mijlociu. Ati lansat o campanie numita „Salvati Biserica din Ierusalim”. Povesteste-ne despre aceasta campanie.

Steven Khoury: Iti multumesc, frate George. Ierusalimul este centrul acestei lumi in ce priveste escatologia, vremurile, cele trei mari religii ale lumii, islamul, crestinismul si iudaismul. Conform studiilor pe care le-am facut, noi am fost dati afara de pe trei proprietati pe care le-am inchiriat in ultimii 13-14 ani, doar pentru ca am predicat dragostea lui Isus, am predicat despre iertare si i-am invatat pe arabi sa ii iubeasca pe evrei. Astfel, nimeni nu ne vrea in chirie. In 2015 am luat o decizie. Vom ramane la Ierusalim pentru ca trebuie sa fim ultimii pe baricade. Am decis sa achizitionam un centru pentru inchinare si instruire in Ierusalim, un loc unde crestinii se pot intalni in siguranta, unde pot fi instruiti. O cetate aşezata pe un munte nu poate sa fie distrusa. De aceea am lansat aceasta campanie in Ierusalim. Telespectatorii pot afla mai multe detalii pe site-ul nostru holylandmissions.org. Suntem o organizatie neguvernamentala. Pana la sfarsitul acestui an vrem sa finalizam construirea acestui centru. Am gasit pe cineva care este dispus sa ne vanda o proprietate in Ierusalim care sa fie o biserica, un centru de instruire pentru evanghelizare, un centru pentru formarea de lideri. Un loc unde pastori, lideri, oameni de afaceri pot veni sa vorbeasca oamenilor despre valorile crestine in domeniul afacerilor de succes, in domeniul conducerii. Rugati-va pentru noi, rugati-va pentru Ierusalim. Am ajuns la 70%, nu mai avem mult pentru a atinge scopul campaniei. Primim si donatii pentru a ne atinge scopul. Rugati-va pentru noi.

George Thomas: Am ajuns la ultima intrebare. Asa cum stii, conducerea de la Casa Alba este foarte implicata in negocierile de pace intre arabi si israelieni cu Jared Kushner si cu altii. Care sunt sperantele tale legate de solutionarea conflictului intre israelieni si arabi?

Steven Khoury: E o intrebare buna, George. In timp ce am crescut, am vazut varsare de sange, am vazut revolte, am vazut partile de corp imprastiate dupa un atentat sinucigas cu bomba. Am vazut ce au facut politicienii si ce nu au prea facut. Am vazut cum au aruncat saci cu orez oamenilor, primiti de la ONU, de la UNESCO, etc.. Am vazut ca s-au distribuit ajutoare umanitare, dar acestea au fost solutii superficiale. De ce spun asta? S-ar putea ca unii sa spuna ca ma repet la nesfarsit, dar s-a dovedit ca solutia este de a schimba atitudinea omenirii. Trebuie sa schimbam atitudinea liderilor comitetului palestinian, a liderilor comitetului israelian, sa le aratam ca doar mesajul lui Isus Hristos poate schimba atitudinea fiecarui arab, fiecarui evreu, deoarece legatura cu tara nu este doar cu pamantul, ci convingerile noastre biblice, teologice, spirituale si emotionale ne leaga de acel pamant. Trebuie sa schimbam mentalitatea oamenilor prin schimbarea atitudinii lor. Din acest motiv am lansat aceasta campanie in Ierusalim. Acesta este orasul cel mai influent din lume. Noi am vorbit despre asta. Din acest motiv dorim sa avem un loc unde sa instruim oameni, sa construim punti, unde sa stam de vorba cu evrei, cu lideri musulmani, in ciuda neintelegerilor. Imi place sa spun oamenilor ca trebuie sa clarificam identitatea lui Isus. Sa le vorbim oamenilor despre pace, despre razbunare si despre faptul ca efectul de lant este unul negativ. Atunci, oamenii incep sa te intrebe care este solutia. Dupa parerea mea, solutia este acea de a schimba atitudinea oamenilor, de a le atinge inima

George Thomas: Isus Hristos este Printul Pacii si Steven, esti pe cale sa aduci pacea in regiune. Iti multumesc ca ai participat la emisiune.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 748 - noiembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.