Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Yemen: aproximativ 85.000 de copiii au murit în ultimii 3 ani de malnutriție

Aproximativ 85.000 de copii sub vârsta de cinci ani ar fi murit de malnutriţie acută în cei trei ani de război în Yemen, conform organizaţiei caritabile Salvaţi Copiii, citată de BBC News.

ONU a atras atenţia luna trecută că până la 14 milioane de yemeniţi sunt în pragul foametei şi încearcă să relanseze negocierile pentru a pune capăt războiului care durează de trei ani şi care a cauzat cea mai gravă criză umanitară din lume.

Yemenul este devastat de conflict. Confruntările au escaladat în 2015, când o coaliţie condusă de Arabia Saudită a lansat o companie aeriană împotriva rebelilor houthi, care l-au forţat pe preşedintele Abd-Rabbuh Mansour Hadi să fugă în străinătate.

Cel puţin 6.800 de civili au fost ucişi şi 10.700 au fost răniţi în război, conform ONU. Luptele şi o blocadă parţială impusă de coaliţie au lăsat 22 de milioane de persoane în situaţia de a avea nevoie de ajutor umanitar, au creat cea mai mare urgenţă alimentară din lume şi au dus la o epidemie de holeră care a afectat 1,2 milioane de oameni.

ONG-ul afirmă că circa 84.700 copii au murit de foame sau boli între aprilie 2015 și octombrie 2018. Alții au fost uciși în luptele care însângerează această țară săracă din peninsula Arabică.

"Suntem îngroziți că circa 85.000 de copii au murit de foame. Pentru fiecare copil ucis de gloanțe și bombe, alte zeci mor de foame și putem evita asta", a declarat directorul pentru Yemen al Save The Children, Tamer Kirolos, citat în acest comunicat.

Creşterea preţurilor la alimente şi prăbuşirea valorii monedei naţionale ca rezultat al războiului civil pun şi mai mult familiile în situaţie de risc de insecuritate alimentară.

Salvaţi Copiii, organizaţie care îşi are sediul în Marea Britanie, spune că blocada pune în pericol de foamete mai mulţi oameni, iar luptele grele din jurul portului esenţial Al Hudaydah exacerbează situaţia.

Sursă: Agerpres

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.