Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Papa Francisc: Tinerii nu mai au încredere în Biserica Catolică

„Tinerii nu se simt atraşi de Biserica Catolică din cauza abuzurilor sexuale şi a scandalurilor financiare”, a declarat marţi Papa Francisc citat de DPA.

În timpul unei vizite Francisc de patru zile în cele trei ţări baltice Lituania, Letonia şi Estonia, Papa Farcisc s-a adresat tinerilor într-o biserică luterană din Tallinn în ultima zi a unei vizite. El a spus: „Unii sunt indignaţi de scandalurile sexuale şi economice care nu sunt condamnate ferm, de lipsa noastră de pregătire pentru a aprecia cu adevărat vieţile şi sensibilităţile tinerilor, alții ne cer în mod expres să-i lăsăm în pace, pentru că percep prezenţa Bisericii ca deranjantă sau chiar iritantă".

Declaraţiile Papei vin în contextul în care Biserica Catolică se confruntă cu o criză la nivel mondial pe fondul acuzaţiilor că nu a reuşit să disciplineze preoţii pedofili din rândurile sale.

Marţi, Biserica Catolică din Germania a prezentat un raport care a dezvăluit că 1.670 de preoţi - reprezentând 4.4% din totalul clerului catolic- au abuzat 3.677 de persoane între 1946 şi 2014 în Germania.

Majoritatea victimelor erau băieţi minori şi peste 50% dintre victime aveau sub vârsta de 13 ani - în unul din şase cazuri fiind vorba de acuzaţii de viol.

Mulţi dintre agresori au fost mutaţi pur şi simplu în alte parohii atunci când abuzul a fost descoperit, fără a informa comunităţile respective, iar în peste 60% din cazuri preoţii au rămas nepedepsiţi. 

Sursă: Agerpres

Etichete: biserica, biserica catolica, papa francisc

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.