Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Evreii din Europa consideră că anitsemitismul este în creștere

Un studiu realizat de Agenţia pentru drepturi fundamentale a UE (FRA) revelă faptul că nouă din zece evrei din Europa consideră că antisemitismul s-a agravat în ultimii cinci ani în Europa. Datele au fost date luni publicității, transmite DPA.

89% dintre evreii din Europa cred că antisemitismul este cel mai problematic pe internet şi pe reţelele de socializare online.

Sondajul de opinie a fost realizat pe un eşantion de 16.400 de evrei din Europa și arată că 27% dintre ei au fost hărţuiţi cel puţin o dată în ultimele 12 luni. De asemenea, 79% dintre evreii hărţuiţi în ultimii cinci ani nu au raportat incidentele la poliţie sau la altă instituţie publică.

Studiul mai indică faptul că 38% dintre evreii europeni au luat în calcul să emigreze întrucât nu se simt în siguranţă în Europa, iar şapte din zece evrei din UE consideră că eforturile statelor membre de a combate antisemitismul nu sunt eficiente.

„Sunt profund îngrijorat de creşterea antisemitismului, aşa cum arată raportul FRA. Este crucial să combatem acest flagel cu forţă şi colectiv. Comunitatea evreiască trebuie să se simtă sigură şi acasă în Europa. Dacă nu putem realiza acest lucru, Europa încetează să mai fie Europa'', a subliniat prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

Sondajul a fost realizat în 12 ţări unde trăieşte o proporţie de 96% din populaţia evreiască din blocul comunitar: Austria, Belgia, Danemarca, Franţa, Germania, Italia, Marea Britanie, Olanda, Polonia, Spania, Suedia şi Ungaria. 

Sursă: Agerpres

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.