Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

S-au descoperit tuneluri teroriste care trec pe sub granița dintre Liban și Israel

Armata israeliana a lansat o operatiune militara de-a lungul granitei de nord a Israelului cu Libanul pentru a scoate la iveala si pentru a darama tunelurile de atac ale Hezbollah care patrund pe sub granita.

Prim-ministrul israelian Netanyahu spune ca Hezbollah, cu sustinerea Iranului, planuia sa foloseasca tunelurile pentru a se infiltra si a captura teritorii din Galileea.

Iata cum oamenii gruparii Hezbollah patrund printr-un tunel de atac ce ajunge in Israel. Armata a difuzat aceasta filmare cu acel om care se apropie de o camera ascunsa pusa de armata, apoi se aude o explozie si oamenii o iau la fuga.

Aceste tuneluri ale terorii au fost construite de Hezbollah cu sprijinul direct si finantarea din partea Iranului. Au fost construite cu un singur scop in minte, anume de a ataca si a ucide israelieni nevinovati, barbati, femei si copii Aceasta reprezinta o violare grava a suveranitatii israeliene.

Purtatorul de cuvant al armatei, locotenent colonelul Jonathan Conricus spune ca armata monitorizeaza de patru ani activitatea intreprinsa de Hezbollah de-a lungul granitei, inainte sa lanseze operatiunea Scutul nordic.

Acea operatiune urmareste expunerea si distrugerea tunelurilor teroriste ce trec pe sub granita sapate de organizatia terorista Hezbollah, din casele oamenilor din Liban pana in Israel.

Potrivit armatei, acest tunel porneste din satul libanez Kafr Kela si are o lungime cam de 220 m, din care 40 m pe teritoriul Israelului si are o adancime de 25 m.

Acest grafic pus la dispozitie de armata ne arata felul in care tunelul trece granita, iar aceasta filmare arata cat de aproape locuieste populatia libaneza de granita si cat de bine pot vedea ce se petrece in Israel. De partea Israelului, campurile agricole si livezile ajung pana la granita.

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, spunea ca are un mesaj pentru poporul din Liban. Hezbollah va pune vietile in pericol si sacrifica bunastarea voastra pentru obiectivele agresive ale Iranului.

Israelul cere socoteala guvernului Libanului pentru toate activitatile teroriste pregatite in Liban impotriva Israelului.

De la sfarsitul celui de-al doilea razboi cu Libanul din 2006, rezolutia ONU Nr.1701 impune desfasurarea de forte ONU care sa mentina o zona de la granita care sa fie libera de prezenta Hezbollah, dar ambasadorul Israelului la ONU, Danny Denon spune ca aceste forte ONU nu-si indeplinesc misiunea. Iata o violare clara si o nesocotire voita a rezolutiei 1701 a Consiliului de Securitate al ONU.

Misiunea ONU e de a preveni acumularea de arme si infrastructura militara in sudul Libanului si in mod clar nu se face destul pentru indeplinirea ei. Denon a indemnat ONU sa condamne actiunile Hezbollah. Israelul nu are nicio intentie sa inrautateasca situatia, insa va face tot ce e necesar pentru a-si proteja suveranitatea si cetatenii.

Consiliul de Securitate trebuie sa condamne aceasta amenintare terorista. Pana acum, Hezbollah n-a ripostat la operatiunea israeliana. Intre timp, Israelul continua sa expuna si sa distruga tunelurile in cadrul unei operatiuni ce va dura cateva saptamani. 

Știre difuzată în emisiunea Jerusalem Dateline 258 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.
Ultimele știri creștine: http://alfaomega.tv/stiri

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.