Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Interviu cu Gary Lane despre George H.W. Bush

Wendy Griffith: Gary Lane, fost corespondent-sef al departamentului din Washington este cu noi in studio. Gary, ai avut oportunitatea de a te intalni cu presedintele Bush. Povesteste-ne ceva.

Gary Lane: L-am cunoscut inainte sa devina presedinte, la alegerile primare din 1980, in Michigan. El era contracandidatul lui Ronald Reagan. Imi amintesc ca era un barbat placut, prietenos, afectuos. Am simtit ca ii pasa de mine. M-a linistit, deoarece eu eram un reporter tanar si eram foarte agitat, deoarece intalnisem un posibil viitor presedinte. In schimb, el a fost incantator, placut si amabil.

Wendy Griffith: Ai spus ca a fost un presedinte care nu si-a exprimat credinta in public. Ai vazut asta in timpul reportajelor tale despre el?

Gary Lane: Da, la Washington El a crescut intr-o familie de episcopali, unde a invatat sa nu isi exprime credinta in public, sa nu vorbeasca despre credinta lui. Nu i-a fost usor sa vorbeasca despre ea, dar aceasta s-a reflectat in deciziile sale politice. El a fost pro-viata, chiar daca sotia lui, Barbara, nu a fost. In copilarie, mama lui ii citea din Biblie in fiecare dimineata, asa cum a spus el.

Wendy Griffith: Se spune despre el ca a fost un slujitor umil, cu calitati biblice care lipsesc in ziua de azi in Washington. Esti de aceeasi parere?

Gary Lane: Da, el a fost foarte umil. Cred ca umilinta este o calitate care le lipseste liderilor de azi de la Washigton D.C. A incercat sa se inteleaga cu toti, desi Congresul era dominat de democrati, iar el fiind republican. A fost nevoit sa se inteleaga cu toata lumea. Insa, el a apelat mereu la credinta. El a fost invatat ca: „Cui i s-a dat mult, i se va cere mult”, si a crezut acest fapt. Mai mult, unul dintre versetele sale preferate a fost Proverbe 27:2: „Sa te laude altul, nu gura ta, un strain, nu buzele tale!” Din copilarie, el a fost invatat sa fie umil si a fost un presedinte umil.

Wendy Griffith: Nu vedem asta la actualul presedinte.

Gary Lane: Multi dintre liderii nostri nu sunt umili, sunt aroganti.

Wendy Griffith: Zilele trecute, elogiile au fost induiosatoare, iar ceremoniile au fost extraordinare, atat de emotionante! Iti amintesti de un alt presedinte care sa fi fost comemorat in acest fel?

Gary Lane: Nici macar Reagan nu a fost comemorat atat de mult. Bush chiar a incercat sa se inteleaga cu toata lumea. La Washington exista doua extreme. Daca presedintele are viziuni extreme, atunci partidul in opozitie, cel de stanga, reactioneaza in mod extrem. George W. Bush nu a fost considerat o persoana cu un comportament extrem. Multi conservatori au spus ca s-a comportat mai degraba ca un democrat si de aceea l-a iubit toata lumea. Ii vom simti lipsa. Iti multumesc, Gary.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 752 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.