Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Biserica din Orientul Mijlociu

In ultimii ani, Biserica din orientul Mijlociu a trecut prin vremuri dificile. Insa, unii spun ca vietile credinciosilor de azi reflecta faptele eroilor si eroinelor din trecut, intr-un loc unde s-a nascut crestinismul. Chris Mitchell vine cu detalii din Ierusalim.

Chris Mitchell: In Orientul Mijlociu, crestinii si Biserica au fost persecutati, insa oamenii au ramas optimisti.

Yvette Isaac: Biserica a supravietuit si este puternica, in ciuda dificultatilor, atrocitatilor si a persecutiei.

Chris Mitchell: Yvette Isaac spune ca acest fapt e posibil datorita marturiilor credinciosilor timpurii.

Yvette Isaac: Cred ca in fiecare zi se scrie o noua pagina a Faptelor Apostolilor.

Chris Mitchell: Ea vrea ca Biserica din Occident sa stie ce se intampla aici.

Yvette Isaac: Daca acesti frati si surori crestini nu ar trai acolo, nu am putea vorbi despre crestinism in Occident. Datorita Bisericii din Orientul Mijlociu, crestinismul s-a raspandit in intreaga lume.

Chris Mitchell: Insa, spune ea, presiunea exercitata asupra crestinilor este enorma.

Yvette Isaac: Aici a inceput totul si dusmanul vrea sa distruga totul. Dusmanul vrea disparitia crestinismului din Orientul Mijlociul. Din acest motiv, el exercita aceasta presiune. Si vedem ca oamenii sunt sub presiune.

Chris Mitchell: Isaac conduce o emisiune de televiziune in Orientul Mijlociu si este de parere ca media crestina poate juca un rol important in ajutarea crestinilor.

Yvette Isaac: Biserica trebuie sa auda adevarul. Media crestina trebuie sa arate lumii intamplarile din Orientul Mijlociu. Daca ne bazam doar pe media laica, vom afla doar ce vor ei sa ne spuna. Constientizarea este foarte importanta. Din acest motiv realizam multe materiale despre crestini care sufera si care ne povestesc experientele lor.

Chris Mitchell: O astfel de intamplare vorbeste despre crestinii care au suferit sub dominatia Statului Islamic.

Yvette Isaac: Mergem in Irak si in Siria si incercam sa ajutam fetele care au fost eliberate. Crestinii din Siria si din Irak nu prea vor sa vorbeasca despre experientele lor. Ei se tem. Dar cand noi mergem acolo, ei incep sa vorbeasca. Ei simt ca ne pot vorbi despre experientele lor. Dupa ce am primit permisiunea lor, vorbim lumii despre experientele lor.

Chris Mitchell: Ne-a spus povestea unui preot ortodox si a unui pastor evanghelic.

Yvette Isaac: Un preot ortodox mi-a spus ca ii ramasese doar cativa stropi de apa, insa a preferat sa imparta ce i-a mai ramas cu un pastor evanghelic, fiindca stia ca daca aveau supravietuiasca, impreuna erau mai puternici. Daca el ramanea in viata si pastorul murea, el era mai slab.

Chris Mitchell: Ea spera ca fiecare membru al Trupului lui Hristos va contribui.

Yvette Isaac: Care este chemarea oamenilor, mai ales in lumea Occidentala? Biserica din Occident trebuie sa inteleaga importanta existentei crestinilor in Orientul Mijlociu in aceste vremuri.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 752 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.