Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Cum a aparut una dintre cele mai iubite colinde, „O, noapte sfanta”

Perioada Craciunului e un timp pentru colinde si una din cele mai iubite este O, noapte sfanta. Vom vedea cum acest cantec a ajuns unul favorit de Craciun. Povestea din spatele cantecului O, noapte sfanta

In 1847, cantecul francez Cantique de Noel a fost scris impreuna cu un compozitor evreu pe nume Adolphe Adam. Zece ani mai tarziu, un slujitor american, John Sullivan Dwight, a tradus versurile in engleza. Fiind un abolitionist, Dwight a fost uimit de versurile strofei a treia, care spun ca nu vor fi robi, nici lanturile-amare, nici asuprire-n al Sau nume sfant.

Dupa 60 de ani, in ajunul Craciunului din 1906, inventatorul canadian Reginald Fessenden a creat prima difuziune radio din lume, auzit in mare parte de operatorii de radio si de navele maritime din Atlantic.

Fessenden a citit povestea nasterii din Evanghelia dupa Luca si a cantat O, noapte sfanta la vioara. Astfel, cantecul a fost prima colinda cantata vreodata la o emisiune radio.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 259 - decembrie 2018, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.