Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Identitatea canadiana este in pericol

Canada este considerata ca fiind una dintre cele mai primitoare tari din lume, insa unii se tem ca aceasta fosta natiune crestina are o criza de identitate. Canada s-a implicat intr-un experiment national radical cu schimbari profunde care pot duce tara pe o cale periculoasa. Dale Hurd vine cu detalii.

Dale Hurd: Cand prim-ministrul Canadei Justin Trudeau spune ca tara sa este un stat post-national, ca nu are o identitate, atunci nimeni sa nu fie surprins cand unii se vor intreba daca Canada mai poate fi considerata o tara. Criza de identitate cu care se confrunta Canada nu este doar o criza cu multe aspecte, ci este una grava si intr-o zi poate avea un impact direct asupra Statelor Unite. Conform unui scriitor, Canada se afla in mijlocul unui experiment civilizational care transforma o natiune occidentala intr-o natiune post-occidentala. Aceasta revolutie se axeaza pe cultul diversitatii. Exista o versiune a Canadei post-nationale, post-occidentale a lui Justin Trudeau, Canada transformata de diversitate. Intrebarea nu este daca Canada ar trebui sa primeasca imigranti. Conform lui Anthony Furey, editorialistul de la „Toronto Sun”, intrebarea este alta: valorile carora sa prevaleze?

Anthony Furey: In prezent, in Canada, cine spune ca vrea sa se integreze este numit xenofob, anti-emigrant, rasist.

Tahir Aslam Gora: M-am mutat in aceasta tara frumoasa datorita culturii canadiene. Oameni ca mine care au fugit din Pakistan, din Orientul Mijlociu, din lumea musulmana si au venit in Canada sau au mers in Statele Unite au sperat ca vor fi lasati in pace de islamistii radicali. Acum insa, acei islamisti vin in masa in aceasta parte a lumii.

Dale Hurd: Tarek Fatah este un jurnalist, scriitor si fondatorul Congresului Musulman din Canada. Un imigrant din Pakistan si un canadian mandru, Fatah spune ca stanga canadiana, care se scufunda in sentimentul de vinovatie a albilor, accepta, si chiar celebreaza credintele si practicile islamice radicale si nedemocratice. El spune ca este ca un circ.

Tarek Fatah: Ei considera ca islamul radical este un fenomen care trebuie acceptat pentru ca e interesant. Noi, musulmanii, suntem vazuti ca niste animale de circ. Trebuie sa facem spectacol pentru ca albii liberali feministi de stanga sa ne admire si sa spuna: „Uite cum sare acea maimuta!” „Acel elefant sta pe doua picioare!” „Dragul meu, ai vazut ce a facut?” „Ti se taie respiratia !”

Dale Hurd: Un alt aspect al crizei de identitate canadiene se poate vedea in tendinta numita recunoasterea teritoriilor.

Subtitrare: As dori sa incep prin a recunoaste teritoriul traditional al popoarelor. Neutral, Anishnaabe si Haudenosaunee, unde se afla azi campusul Universitatii Wilfrid Laurier...

Dale Hurd: Recunoasterile teritoriilor se fac zilnic in facultati si in scoli in Canada. Conform acestei teorii, Canada este un ocupant.

Recunoastem cu respect teritoriul pe care il consideram taramul stramosesc al tribului Beothuk, si insula Newfoundland ca fiind pamantul stramosesc al tribului Mikmaq si Beothuk.

Dale Hurd: Aceste actiuni continua, desi conform unui sondaj de opinie efectuat in acest an, majoritatea canadienilor nu considera ca nativii din Canada ar trebui sa aiba un statut special si considera ca parlamentul nu ar mai trebui sa isi ceara scuze pentru greselile din trecut. Cultura atacata este traditia canadiana crestina. Alexandra Belaire locuieste in Ottawa si a crescut dincolo de Cortina de Fier, in Cehoslovacia. Ea vede niste asemanari ingrijoratoare intre viata sub ocupatia comunista si viata corecta din punct de vedere politic in Canada. Ce spuneti cuiva care spune ca asta este absurd, ca exista libertate de exprimare in Canada? Cum se poate compara cu lumea sovietica?

Alexandra Belaire: Nu exista libertate de exprimare in Canada. Pentru ca sunt fiica unui disident politic, profesorii au spus lucruri rele despre mine in fata clasei ca sa dovedeasca ca nu exista favoritism fata de fiica unui disident. Fiica prietenei mele a fost umilita pentru ca a fost ”prea” crestina. Care este diferenta intre cele doua cazuri? Ea a fost umilita pentru ca este o patriota in Canada. Care este diferenta intre acest caz si intre a fi umilita pentru ca esti fiica unui disident?

Dale Hurd: In Canada se spune ca lumea are nevoie de mai multa mentalitate canadiana. Insa, daca tendintele din prezent persista, lumea va avea parte de mai putina mentalitate canadiana, deoarece identitatea canadiana este inghitita de un experiment multi-cultural de dreapta.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 753 - decembrie 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Informatiile publicate pe site-ul alfaomega.tv (text sau video) pot fi preluate de alte publicatii, site-uri si bloguri online doar in limita a 500 de caractere si cu citarea sursei cu link activ spre pagina de pe site-ul nostru. Orice abatere de la aceste norme constituie o incalcare a Legii 8/1996 privind drepturile de autor si o vom trata ca atare.

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.