Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
galerie home devotional

Franklin Graham, blocat de Facebook pentru „discurs instigator la ură”

Evanghelistul Franklin Graham a mărturisit că recent a fost blocat de reţeaua de socializare Facebook pentru că și-a exprimat o poziţie biblică într-una din postările sale.

Contul i-a fost blocat timp de 24 de ore din cauza unui comentariu pe care Graham l-a scris în urmă cu doi ani.

„Ei bine, acum ştim. Facebook a creat un mecanism care reglementează libertatea de exprimare. Am fost blocat pe Facebook timp de 24 de ore. De ce? Din cauza unei postări distribuite de mine în anul 2016 despre o lege adoptată de parlamentul local din statul Carolina de Nord (legea HB2, numită și „legea toaletei”),” a explicat Graham într-o postare pe Facebook săptămâna trecută.

Interdicţia ridică nişte semne de întrebare serioase în legătură cu intenţiile reţelei sociale: dacă Facebook blochează lideri evanghelici cunoscuți în toată lumea, atunci care ar putea fi următorul pas?

Dezvăluirea se adăugă unor alte rapoarte despre cenzura pe care o fac şi alţi giganţi din domeniul tehnologiei – companii care controlează mare parte din comunicarea şi interacţiunile din lumea de astăzi – cum ar fi Google, Twitter şi Apple.

Purtătorul de cuvânt al rețelei sociale Facebook a confirmat, pentru ziarul The Charlotte Observer, că Graham a fost blocat pentru acea postare. Acesta şi-a exprimat părerea de rău pentru acţiunea de cenzură, însă este evident că echipa de 15.000 de „poliţişti ai postărilor” pe care îi are Facebook, pot cenzura orice comentator conservator creştin după bunul plac.

Graham a spus că este greșit ca un comentariu biblic să poată fi considerat „discurs instigator la ură”.

„Facebook a spus că postarea a încălcat „standardele comunității privind discursul instigator la ură”. Facebook încearcă să definească adevărul. Era un personaj, dintr-un film ce a rulat acum câţiva ani, care spunea: „Adevărul este ceea ce spun eu că este!”. Cam asta face şi Facebook. Ei fac regulile şi ei schimbă regulile,” a declarat Graham.

El a mai spus că adevărul lui Dumnezeu va fi mereu adevărul absolut. „Adevărul e adevărul” a adăugat Graham. „Dumnezeu a făcut regulile şi Cuvântul Său este singurul adevăr. De fapt, Facebook cenzurează libertatea de exprimare. Libertatea de exprimare face parte din ADN-ul societăţii noastre,” a adăugat Graham.

Iată şi postarea din 2016, pentru care Graham a fost blocat şi pe care acesta a repostat-o imediat dup ce contul său a fost deblocat:

„9 Aprilie, 2016 — Bruce Springsteen, un vechi activist pentru drepturile homosexualilor, şi-a anulat concertul pe care îl avea programat în Carolina de Nord. El spune că legea #HB2 care interzice bărbaţilor să intre în toaletele sau vestiarele femeilor este un „pas înapoi în loc de înainte.” Ei bine, ca să fim sinceri trebuie să recunoaştem: avem nevoie să facem un pas înapoi. Înapoi la credinţa în Dumnezeu. Înapoi la obiceiul de a respecta şi onora poruncile biblice. Înapoi la bunul simţ. Domnule Springsteen, o ţară care acceptă păcatul şi se închină zeilor secularismului şi corectitudinii politice nu poate progresa. Sunt recunoscător deoarece Carolina de Nord are un guvernator, Pat McCrory, şi un vice-guvernator, Dan Forest, şi parlamentari care pun siguranţa femeilor şi a copiilor pe primul loc. HB2 protejează siguranţa şi intimitatea femeilor şi copiilor şi apără drepturile milioanelor de cetăţeni credincioşi din acest stat.”

Sursă: CBN News

Etichete: franklin graham, facebook

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.