Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

IRAK: Biblia solară și organizația Stat Islamic

Un interviu realizat de echipa Wycliffe din Marea Britanie cu Canon Andrew White, cunoscut și ca Vicarul Bagdadului, despre răspândirea Cuvântului lui Dumnezeu în teritoriile ocupate de ISIS.

Canon Andrew White: Cuvântul lui Dumnezeu e fundamental pentru orice comunitate, pentru ca oamenii să-l cunoască, să-l înțeleagă și să-l învețe mai departe. Munca de traducere și distribuire a Bibliei e absolut esențială pentru misiunea Evangheliei lui Dumnezeu. În multe din comunitățile noastre din Irak, avem oameni care nu știu să citească. Dar ei știu că li se va citi Biblia la biserică. Petrecem mult timp pentru a ajuta oamenii să audă vocea Scripturilor.

Unul din cele mai îngrozitoare lucruri întâmplate în Irak, după ridicarea organizației Stat Islamic (ISIS), a fost că ei au distrus Bibliile oamenilor noștri. Au dorit să le înlăture pe toate. La câteva săptămâni după aceea, eram în Ierusalim vorbind despre Bibliile noastre distruse cu câțiva creștini de la o biserică de acolo. Și un om din Irlanda de Nord mi-a zis. „Nu te îngrijora, avem un altfel de Biblie” și mi-a dat o cutiuță mică de plastic (un audio-player solar portabil, cu difuzor, n.red.). Era toată Biblia, vorbită!

irak bibliasolara canon white

Ne-au dat aceste Biblii, făcute de organizația MegaVoice. Fiecare Biblie avea baterie solară, era alimentată de energia de la soare, nu prin baterii. Și fiecare Biblie ’vorbește’, în limba arabă și în engleză. Oamenii noștri nu au învățat Biblia doar în arabă, ci au auzit-o și în engleză. Și acum, copiii noștri, în școlile amenajate în taberele de refugiați din Iordania, au avut ocazia să învețe engleză din Biblie.

Elevii de la toate școlile din Iordania au avut un concurs, și-au învățat scripturile. Copiii musulmani au învățat Coranul, copiii creștini au învățat Biblia. Au început cu Noul Testament, nu doar 2-3 versete cum am făcut eu când eram copil, ci au învățat întreg Noul Testament pe de rost! Și copiii noștri au câștigat concursul, am ieșit pe primul loc pe țară, în Iordania!

Unul din lucrurile minunate legate de distrugerea Bibliilor a fost faptul că Biblia a fost făcută disponibilă pentru toți. ISIS nu a prevăzut acest lucru. Mulți din poporul nostru spun: „Lucrurile făcute de Daesh/ISIS sunt îngrozitoare”. Dar ceea ce ISIS ne-a dat a fost Cuvântul lui Dumnezeu! Și am devenit vii. Ne-a dat o speranță, un viitor și o viziune.

Romani 8:17-18 spune că suferința de acum nici nu se compară cu gloria care ne așteaptă. În timpul persecuției ISIS, când oamenii noștri erau atacați și în mare dificultate, din acele pasaje despre suferință am învățat că, pentru tot ceea ce cunoaștem și facem, crucea este centrul nostru. În timp ce încerc să aduc alinare celor zdrobiți, mă strădui să le arăt viața lor prin prisma crucii.

Realitatea e că, atunci când ai pierdut totul, Isus rămâne singurul lucru pe care îl mai ai. Unul din copiii mei adoptați neoficial, Lina, era în Bagdad cu noi într-o zi, când erau și parteneri de la organizația Vocea Martirilor fondată de Richard Wurmbrand. Cei de la Vocea Martirilor au întrebat „Suntem aici, unde atât de mulți oameni de-ai voștri au fost uciși, peste 1000 de oameni, și totuși biserica voastră e cea mai fericită dintre toate pe care le-am văzut vreodată, cum se poate asta?” Și Lina s-a întors și le-a răspuns: „Există un motiv. Când ai pierdut totul, Isus e singurul lucru pe care îl mai ai.” Cuvântul, prezența Scripturii este prezența lui Isus cu noi, în toate. Astfel, atunci când am pierdut totul, dar mai avem încă Cuvântul Bibliei, avem totul!

  Abonează-te gratuit la revista AOTV Magazin

Articol tipărit în revista Alfa Omega TV Magazin 8.6 - Forme atipice de evanghelizare (noiembrie-decembrie 2018). Această revistă se distribuie gratuit.
Abonează-te să o primești acasă

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.