Donează     Rugăciune       TV LIVE                           

Consilierul de securitate nationala american John Bolton e hulit in Turcia

Chiar inainte de vizita lui Pompeo la aliatii arabi ai SUA din regiune, consilierul de securitate nationala, John Bolton, s-a intalnit cu alti doi aliati ai SUA, Turcia si Israel, dar presedintele Turciei a refuzat sa se intalneasca cu el si consilierul a avut doua ore de discutii dure cu oficialii turci despre aranjamentele pentru retragerea trupelor americane din Siria si pentru alte implicari in viitor.

Presedintele turc Recep Tayyip Erdogan l-a hulit in public pe consilierul de securitate american John Bolton, in fata parlamentului turc: „E imposibil sa acceptam mesajul lui John Bolton transmis din Israel.”

Bolton viziteaza regiunea pentru a asigura aliatii ca SUA nu ii abandoneaza. In timpul vizitei sale la Ierusalim, a spus ca SUA garanteaza apararea Israelului si a altor aliati care au luptat impotriva SI. El dorea sa primeasca asigurari ca Turcia nu-i va ataca pe kurzi.

„John Bolton a facut o greseala grava. Oricine gandeste asa se insala. Nu putem face nicio concesie in aceasta privinta si cei implicati in terorism vor primi pedeapsa cuvenita.”

La programul CBN Credinta natiunii, corespondentul international Gary Lane spunea ca toata lumea se lupta pentru putere: „Fiecare urmareste o pozitie de top in Siria in acest moment, fiindca razboiul se sfarseste. Gruparea SI a fost infranta, asa ca apar noi grupari militante.”

Initial, presedintele Trump spunea ca va retrage 2 000 de soldati din Siria in 30 de zile. Dupa ce aliatii din Orientul Mijlociu au obiectat vehement, insa, a renuntat: Vom pleca in ritmul potrivit, in timp ce continuam sa luptam

contra SI si sa facem alte lucruri intelepte si necesare.

Lane spune insa ca exista mari ingrijorari daca lucrurile vor fi lasate in seama Turciei: „Kurzii se intreaba daca SUA e un aliat pe care se pot baza, de vreme ce ei retrag aceste trupe, pregatirea si ajutorul pe care le-au primit in ultimii ani.

Ei se mai intreaba unde vor ajunge ei si crestinii.”

Un oficial senior kurd, Badran Jia Kurd, spunea ca n-au auzit asta direct din partea Statelor Unite, ci de la stiri: „Asteptam clarificari din partea SUA privind aceste afirmatii. Asta arata ca SUA are un plan in aceasta directie, dar pentru noi nu e clar inca. Acum, realitatea e ca Bolton a recunoscut ca Turcia ucide kurzi si vrea sa-i anihileze si Bolton vrea garantii.”

Turcia lupta contra kurzilor de zeci de ani.

Erdogan spunea ca nu e adevarat ca Turcia ii are in obiectiv pe kurzii din Siria, dar spunea ca pregatirile militare pentru a ataca ceea ce el numeste gruparile teroriste kurde sunt aproape gata.

Inca nu e clar cum vor afecta declaratiile lui Erdogan retragerea americanilor, dar pentru moment, trupele americane nu par sa plece nicaieri.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 261 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: turcia, sua

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar pulsspiritual
sidebar MC
sidebar stiriro
sidebar stiridinisrael
sidebar aotv cinesuntem
sidebar facebook
sidebar revista
sidebar manaprofetica
sidebar crestinul societatea
sidebar creationism
sidebar proviata
sidebar intelegerea vremurilor
sidebar tvlive
sidebar programtv
sidebar receptie
sidebar mediacenter

Alte informatii

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.