Marea Britanie: Liderii crestini cheama tara la rugaciune pentru noul prim-ministru

Mapamond Creștin

De la a trata cu Iranul beligerant, la a duce la bun sfarsit Brexitul, noul prim-ministru al Marii Britanii se confrunta cu niste povocari serioase. Astfel, un grup de crestini a invitat Biserica din Marea Britanie sa se roage pentru Boris Johnson.

Dupa ce Boris Johnson a preluat functia de prim-ministru al Marii Britanii de la Theresa May, liderii crestini din Marea Britanie invita oamenii sa se roage pentru noul prim-ministru, mai ales in aceasta perioada cand exista o mare diviziune in guvern si in randul populatiei privind diverse situatii, ca de exemplu Brexitul. Unul dintre liderii care sunt chemati sa mijloceasca pentru noul prim-ministru este Jonathan Oloyede de la National Day of Prayer. El a organizat numeroase intruniri de rugaciune pe stadioanele din capitala si in 2010 a impartit platforma cu Boris Johnson cand el a devenit primarul Londrei.

Jonathan Oloyede, National Day of Prayer: La patru zile de la desemnarea lui Boris Johnson ca primar al Londrei, ne-am rugat pentru el. A fost un moment impresionant. Boris Johnson este liderul pentru care Biserica s-a rugat poate cel mai mult. Invit crestinii si pe toti oamenii rugaciunii sa se roage pentru el, sa primeasca favoare si har pentru a putea duce la bun sfarsit Brexitul, de preferat cu o intelegere cu Uniunea Europeana pentru ca Marea Britanie sa fie mai putin afectata in mod negativ pe plan economic.

Danny Webster, Alianta Evanghelica din Marea Britanie: Crestinii nu sunt de acord cu toate tacticile sale politice si doresc ca el sa nu promoveze o atitudine liberala in guvern. Sunt de parere ca unii doresc ca sa se ocupe si de alte probleme, nu doar de Brexit, de parasirea Uniunii Europene, ci si de justitia sociala, de oamenii cei mai saraci ai acestei tari.

James Mildred, director al departamentului de comunicare CARE: Pe noi ne intereseaza indeosebi pretuirea vietii. Suntem profund ingrijorati de evenimentele recente din Irlanda de Nord. Dorim sa vedem mai mult respect fata de valoarea vietii in intreaga tara. Legat de libertatea de exprimare, este deosebit de importanta sustinerea liberatatii de exprimare. Trebuie sa avem dreptul de a ne insulta unii pe altii, de a nu fi de acord unii cu ceilalti. In caz contrar, vorbim de un regim totalitarian, o directie spre care nu dorim sa ne indreptam. Asteptam publicarea unui raport legat de situatia actuala a crestinilor din Marea Britanie de la noul prim-ministru, de la noul cabinet. Ne asteptam sa fim luati in serios.

Se spera ca aceste rugaciuni pentru liderii tarii sa aiba un rol important in raspandirea unor valori evlavioase in aceasta tara.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond Crestin 785 - august 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

402 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.