AO NEWS 24 iunie 2020

Mapamond Creștin
1. Casa Albă este pregătită să ia decizii cu privire la planurile de anexare ale Israelului - CBN

Președintele Donald Trump urmează să ia o decizie importantă cu privire la poziția pe care Statele Unite ale Americii ar trebui să o aibă asupra planurilor Israelului de a anexa părți din Cisiordania, adică Iudeea biblică și Samaria, relatează CBN.

Echipa lui Trump pentru Orientul Mijlociu se va întâlni zilele acestea, la Washington, pentru a discuta despre modul în care Statele Unite ar trebui să meargă înainte, întrucât premierul israelian Benjamin Netanyahu dorește să înceapă extinderea suveranității israeliene începând cu 1 iulie peste aproximativ 30% din Cisiordania și Valea Iordaniei - așa cum este prezentat în planul de pace al lui Trump .

Netanyahu mizează pe Trump pentru a sprijini planurile de anexare. Majoritatea comunității internaționale consideră Cisiordania ca pe un teritoriu ocupat, iar anexarea unilaterală ca o încălcare a dreptului internațional.

Administrația americană dorește că Netanyahu să ajungă la un consens cu privire la anexare cu premierul succesor Benny Gantz. Pozițiile lui Gantz și Netanyahu sunt împărțite, Gantz susținând că anexarea trebuie făcută doar în contextul planului de pace al lui Trump și nu ar trebui să fie o decizie unilaterală.

2. Forumul Economic Mondial a prezentat 6 companii israeliene în topul celor mai bune 100 de firme de cercetare și tehnologie - TPS

Șase firme israeliene au fost prezentate de către Forumul Economic Mondial în topul celor 100 dintre cele mai bune firme de cercetare și tehnologie pentru anul 2020.

Forumul Economic Mondial, cu sediul în localitatea Cologny-Geneva, Elveția, care este un ONG independent, fondat în 1971, a anunțat săptămâna trecută acestă listă scurtă de firme care abordează probleme globale cu tehnologie de ultimă oră. Acesta este vârful cercetării mondiale, pionieri în inovație, inteligență artificială, protejarea mediului, asistenței medicale si multe altele.

Israel a fost singura țară care a reprezentat Orientul Mijlociu.

Cele șase companii israeliene au acoperit domenii precum digitalizare si software, cultivarea plantelor într-un mod eficient și sănătos, transportul urban și folosirea informațiilor artificiale în agricultură.

3. 14 grupuri mari de emigranți evrei se reîntorc in Israel vara aceasta - TPS

Nefesh B’Nefesh, o organizație care facilitează imigrarea în Israel din America de Nord, a semnat un contract cu EL AL Airlines pentru 14 zboruri de grup ale emigranților care se vor întorce în Israel în următoarele trei luni.

Pe parcursul lunii iulie, august și septembrie, vor fi mai multe zboruri speciale destinate în exclusivitate evreilor care se reîntorc în țara lor natală.

Acest anunț vine ca urmare a unei creșteri fără precedent a interesului din partea evreilor din America de Nord de a se reîntoarce în Israel. Această organizație evreiască a raportat cel mai mare număr de reîntoarceri de când organizația a fost fondată în 2002.

În doar prima jumătate a lunii iunie, au fost deja peste 900 de cereri de reîntoarcere depuse la Nefesh B’Nefesh, în timp ce în toată luna iunie 2019, au fost doar 399 de cereri depuse.

Rabinul Yehoshua Fass, co-fondator și director executiv al fundației, precizează pentru TPS că în acest moment există o creștere incredibilă a reîntoarcerilor în Israel.

Până la sfârșitul anului 2020, aproximativ 50.000 de evrei vor emigra în Israel, aproape de două ori mai mult decât în anii precedenți.

4. În Taiwan 100 de cupluri creștine reafirmă jurămintele de căsătorie – GNA

Luna aceasta, 100 de cupluri căsătorite din Biserica Baptistă Pinjhen din Taiwan, au participat la o ceremonie religioasă pentru a primi binecuvântarea pastorului lor și pentru a-și reafirma jurămintele de căsătorie. Recent, instanțele din Taiwan au decis să dezincrimineze adulterul. În cadrul unei asemenea atmosfere sociale, acest serviciu special, care a avut loc în Biserica Baptistă Lintou de pe muntele Yangming, a reunit cupluri din diferite generații și medii. Pastorul Huang Chiung-Jung, președintele Greater Taoyuan Christian Alliance a oficiat slujba de binecuvântare. Biserica Baptistă Pinjhen se luptă ca fiecare familie, fiecare soț și soție, toți frații și surorile să rămână în învățătura biblică. Divorțul nu este o rezolvare a problemelor din familie. Bărbații, în mod special sunt chemați să lupte pentru căminele lor. În timp ce societatea din jurul nostru se degradează și nu mai consideră adulterul ca fiind păcat, creștinii se ridică pentru a apăra valorile minunate și curate ale căsătoriei.

Apărăm valorile căsătoriei și familiei!

Alte știri aici: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește nou apagină de facebook Știrile Alfa Omega: www.facebook.com/StirileAlfaOmega

268 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.