Părintele afro-american al Americii

Mapamond Creștin
Luna februarie este luna istoriei afro-americane în Statele Unite. Una dintre personalitățile cele mai influente în istoria țării este Richard Allen, un fost sclav care a luptat pentru libertatea poporului său în timpul Războiului de Independență. El a fondat Biserica Episcopală Metodistă Africană. Paul Strand de la CBN vine cu mai multe informații despre omul pe care unii îl numesc ”părintele afro-american al Americii”.

Paul Strand: Richard Allen L-a întâlnit pe Domnul Isus Hristos aici, în Philadelphia . A fost o mărturie pentru stăpânul său care a fost mântuit și l-a eliberat pe Richard, care a fondat Biserica Episcopală Metodistă Africană chiar aici, pe această proprietate pe care a cumpărat-o și care este deținută de afro-americani de mai multă vreme decât orice altă proprietate în toată America. Persoană carismatică, Allen a fost o personalitate atât de proeminentă și îndrăgită, încât George Washington l-a ajutat să cumpere proprietatea. Casa de închinare elegantă se află acum pe această proprietate, însă Allen a fost nevoit să pună bazele Bisericii Episcopale Metodiste Africane într-o structură mult mai umilă.

Dr. Peter Lillback: El a cumpărat atelierul unui fierar pe care l-a transformat în prima sa biserică.

Paul Strand: Dr. Peter Lillback studiază și scrie despre influența credinței asupra fondării Americii. El spune că viața lui Allen a fost atât de dedicată creștinismului, încât Biserica Mother Bethel nu a vrut să renunțe la el, nici după moartea sa.

Dr. Peter Lillback: În partea inferioară, există o criptă în amintirea părintelui fondator al credinței.

Paul Strand: Allen, asemenea majorității americanilor, s-a confruntat cu discriminare și rasism în vremurile timpurii ale națiunii. Din acest motiv el a vrut să fondeze o biserică mai ales pentru afro-americani și a luptat de-a lungul deceniilor pentru drepturile lor și pentru libertate. Când o boală mortală a lovit Philadelphia în 1793, potrivit lui Lillback, Allen, frații săi și surorile sale și-au manifestat dragostea față de cei care i-au urât.

Dr. Peter Lillback: O epidemie de febră galbenă a izbucnit, iar oamenii mureau. Au decedat în jur de 5.000 de persoane. Cine i-a îngrijit pe muribunzi și pe cei bolnavi și le-a păstrat proprietatea lor? Membrii Bisericii Old Mother Bethel, afro-americanii.

Paul Strand: Lillback și alții interesați de istorie de la Providence Forum au fost foarte impresionați de creștini. Astfel, Forumul a trecut Biserica Old Mother Bethel pe lista atracțiilor turistice ale vizitei credinței și libertății în zonele istorice ale orașului Philadelphia.

Dr. Peter Lillback: Acești doi bărbați, acești afro-americani au dat dovadă de curaj și de credincioșie, reflectând principiile Evangheliei și au pus bazele unei mișcări care, de-a lungul anilor, a influențat milioane de oameni, chiar aici, în Philadelphia.

Paul Strand: După primul an, biserica lui Allen avea doar 121 de membri. Însă 90 de ani mai târziu, prima denominație independentă afro-americană din Statele Unite avea 400.000 de membri. În prezent, două milioane și jumătate de membri AME se închină în 39 de țări, pe cinci continente.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

401 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.