Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua | AO NEWS

Autoritatea Palestiniană a început să distrugă altarul lui Iosua | AO NEWS

Mapamond Creștin

Autoritatea Palestiniană a făcut ravagii în site-ul archeologic din perioada biblică a altarului lui Iosua, fiul lui Nun pe Muntele Ebal și a tocat pietrele din zonă, transformandu-le în pietriș ca parte a unui plan de asfaltare a unui nou drum lângă orașul Șechem, încălcând astfel Acordurile de la Oslo, informează TPS.

Cartea lui Iosua descrie modul în care Iosua, fiul lui Nun, conducătorul israelit, a construit un altar pe muntele Ebal, acționând la instrucțiunile lui Moise, după ce israeliții au ajuns în țara lui Israel. Arheologul Universității Haifa, Adam Zertal, a identificat rămășițele acestui altar, o descoperire importantă pentru Istoria lui Israel și a lumii intregi.

În ultimele luni, Autoriatea Palestiniană a început să asfalteze un drum care trece pe lângă locul altarului, o parte din gardul antic care limitează situl a fost demontată și pietrele sale au fost zdrobite cu ajutorul unui concasor de pietriș pentru a servi drept substrat pentru pavarea drumului. Autoritatea Palestiniană nu recunoaște importanța istorică a altarului, considerând-o o falsificare a istoriei palestiniene.

Yossi Dagan, șeful Consiliului regional Samaria, a făcut un apel urgent către comandamentul IDF din zonă și a cerut ca problema să fie tratată urgent și ca distrugerea să fie oprită imediat.

Sursa: TPS

Știre difuzată în cadrul ediției AO NEWS din 12 februarie 2021. Dă like și distribuie dacă îți place și dacă vrei să îți aducem conținut asemănător. Sau, de ce nu, propune tu alte tipuri de materiale sau subiecte pe care să ți le oferim. Ne poți scrie sugestiile tale în secțiunea de comentarii de pe Facebook sau YouTube.

Alte știri găsești pe site-ul Alfa Omega TV: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește-ne și pe pagina @Știrile Alfa Omega pentru a fi la curent cu ce se întâmplă în țară și în lume: https://facebook.com/StirileAlfaOmega

540 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.