ONU: rezoluție de combatere a negării Holocaustului și antisemitismului
Danny Danon, fostul ambasador la ONU: Din păcate, astăzi, cu rețelele de socializare, vedem un val de antisemitism și de negare a Holocaustului și cred că faptul că Adunarea Generală a ONU adoptă cu majoritatea o rezoluție prin care spune că toate țările ar trebui să lupte contra negării Holocaustului și că ar trebui să-și învețe cetățenii despre Holocaust, este ceva important.
Chris Mitchell: Votul de joia trecută a avut loc chiar de comemorarea a 80 de ani de la conferința de la Wannsee, când conducerea Germaniei naziste a decis implementarea soluției finale și anume uciderea sistematică a 6 milioane de evrei.
Danny Danon: Este foarte important, foarte simbolic, să putem adopta această rezoluție astăzi, însă avem de învățat o lecție pe viitor. Când niște lideri radicali vorbesc despre exterminarea poporului evreu, trebuie să-i luăm în serios. Pe atunci era Germania nazistă, astăzi avem regimul iranian. Când auzim astfel de amenințări din partea autorităților de la Teheran, nu ar trebui să le ignorăm, ci ar trebui să ne luăm toate măsurile necesare de precauție pentru a ne proteja.
Chris Mitchell: Prima rezoluție israeliană susținută de membrii ONU a fost în anul 2005, menită a desemna ziua de 27 ianuarie ca Ziua Comemorării Holocaustului. Danon a subliniat că generația de azi are nevoie să învețe despre Holocaust, mai ales de la cei care l-au experimentat. În această săptămână, Știrile CBN a discutat cu un supraviețuitor al Holocaustului de 98 de ani, Walter Bingham. În această lună a fost Ziua Internațională de Comemorare a Holocaustului. Care ar fi lecția pe care oamenii trebuie să o învețe ?
Walter Bingham, supraviețuitor al Holocaustului de 98 de ani: Niciodată din nou. Niște cuvinte simple: Niciodată din nou. Din nefericire, oamenii nu învață.
Chris Mitchell: Votul pozitiv pentru combaterea negării Holocaustului și antisemitismului a survenit la câteva săptămâni după ce Adunarea Generală a ONU, pentru prima dată în istoria sa, a votat înființarea unei comisii permanente de anchetă a unuia din statele membre. Dată fiind istoria îndelungată a rezoluțiilor adoptate împotriva statului evreiesc de către ONU, poate nu ați fi surprinși să aflați că acel stat membru e chiar Israelul. Decizia fără precedent a ONU pune Israelul sub anchetă aproape continuă, care vizează teritoriul suveran al Israelului, Cisiordania și Gaza.
Hillel Neuer, șeful gărzii ONU: Nu mai știu de vreo comisie de anchetă la Consiliul pentru Drepturile Omului care să fie pe termen nelimitat.
Chris Mitchell: Hillel Neuer, șeful gărzii ONU, spune că ideea înființării comisiei a apărut în timpul războiului dintre Israel și Hamas, din mai anul trecut.
Hillel Neuer: ONU canalizează milioane de dolari pentru a lovi într-un singur stat, Israel. Țineți minte că aceste fonduri nu sunt în scopul susținerii păcii, a drepturilor omului sau a justiției, ci este ceva ce va împuternici gruparea Hamas. Am mai văzut ceva de acest fel. Hamas este primul susținător al acestei comisii de anchetă.
Chris Mitchell: După ce talibanii au preluat puterea în Afganistan, ONU a ținut o ședință de urgență, dar a refuzat să adopte o comisie de anchetă pentru abuzurile asupra drepturilor omului comise de talibani, fapt care afecta sute de mii de afgani. Această comisie este unică.
Hillel Neuer: Este nelimitată. Are un buget de milioane de dolari, este ceva nemaivăzut.
Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Jerusalem Dateline” 411, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2022.