Îndemn la rugăciune pentru China
Wu’er Kaixi, disident chinez: Ei au oprimat orice opoziție în China.
Wu’er Kaixii știe. La vârsta de 21 de ani, el a părăsit China deoarece a fost unul dintre liderii protestelor din Piața Tiananmen în 1989. Wu’er Kaixi este, de asemenea, uigur. Mai bine de un milion, poate mai mulți din grupul etnic de musulmani din care face parte, sunt ținuți în lagăre în provincia Xinjiang din China. Acest fapt îi îndeamnă pe unii activiști pentru drepturile omului să numească Jocurile Olimpice din această săptămână Jocurile Genocidului.
Wu’er Kaixi: E o țară care folosește Jocurile Olimpice drept platformă pentru a demonstra lumii puterea pe care o deține, în timp ce îi oprimă pe cei care i se opun și încalcă drepturile omului cu propriii cetățeni.
Guvernul chinez a negat toate acuzațiile privind încălcarea oricărui drept al omului.
Nina Shea, Institutul Hudson: Oficialitățile neagă acuzațiile și numesc aceste lagăre centre de instruire vocațională în vederea eliminării sărăciei în regiune, în vederea eliminării terorii în rândul musulmanilor, ceea ce e absolut ridicol. Armata noastră a estimat că între 1 și 3 milioane dintre acești musulmani au fost încarcerați pentru a fi îndoctrinați în aceste lagăre.
Statele Unite, împreună cu Regatul Unit, Australia și Canada, au decis să boicoteze diplomatic Jocurile Olimpice și să nu trimită oficialități guvernamentale în semn de protest față de încălcarea drepturilor omului de către conducerea din Beijing.
Rick Scott, senator, Partidul Republican, Florida: Vom dovedi că Statele Unite, un promovator de neclintit și susținător al drepturilor omului, nu se teme să spună adevărul și nu se teme că-l supără pe secretarul general Xi și pe partenerii săi din Partidul Comunist.
Activiștii îndeamnă atleții și sponsorii să ia atitudine în timpul Jocurilor Olimpice.
Lhadon Tethong, Tibet Action Institute: Tăcerea voastră le dă putere. Asta își doresc mai mult decât orice altceva, ca lumea să accepte regulile Chinei, ca noi să urmăm conducătorii din China, ca noi să ignorăm aceste crime atroce, deoarece acesta e obiceiul.
Între timp, Beijingul continuă, ca de obicei, să persecute activiștii politici și religioși înainte de evenimente importante, ca ceremonia de deschidere.
Nina Shea: Ei arestează disidenții și criticii cunoscuți ai regimului sau pe oamenii despre care cred că vor lua atitudine. Ei îi arestează și îi trimit în așa-numitele „închisori negre”. Acestea sunt închisori ascunse, neoficiale, extrajudiciare. E o măsură preventivă pentru ca ei să nu aibă oportunitatea de a protesta.
Având în vedere că lumea își îndreaptă privirile spre Beijing, Voice of the Martyrs, lansează platforma PrayforChina2022.com pentru a le aminti oamenilor să se roage pentru creștinii din China.
Todd Nettleton, Voice of the Martyrs: Creștinii sunt considerați o amenințare, mesajul lor e văzut ca fiind o amenințare și guvernul face tot ce îi stă în putință pentru a împiedica răspândirea acelui mesaj.
În ultimii ani, președintele Chinei, Xi Jinping a suprimat cu asprime libertatea religioasă și a persecutat mai ales creștinii. Potrivit listei întocmite de Open Doors, China se află pe locul 17 dintre cele mai periculoase 50 de țări pentru creștini.
Dr. David Curry, Open Doors, director general: China se folosește de o supraveghere masivă monitorizată de inteligența artificială pentru a urmări activitățile credincioșilor. Se folosesc chiar și de recunoașterea facială pentru a-i monitoriza pe cei care intră în lăcașurile de închinare.
Până în prezent, mii de oameni din mai bine de 100 de țări au promis că se vor ruga pentru Jocurile Olimpice.
Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega Alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri Știre prezentată în cadrul emisiunii „Mapamond creștin” 917, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2022.