Iranul - cel mai mare dusman al Israelului si al Occidentului azi?

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Fie ca e vorba de un atac izolat sau de impuscari in masa, lumea e inca o zona foarte periculoasa Cine e cel mai de temut dusman cu care se confrunta Israelul si Occidentul astazi? Sa fie SIIL? Mai incercati. Expertul in terorism Robert Spencer spune ca e vorba de Iran.

George Thomas va discuta cu Spencer imediat. Mai intai, Dale Hurd ne vorbeste despre intentiile Iranului.

Iranul este centrala terorista a lumii, cu mult mai periculoasa acum din cauza acordului nuclear care n-a facut aproape nimic pentru a restrictiona ambitiile nucleare ale Iranului.

Guvernul iranian e un dusman cunoscut al SUA. Confrunta navele marinei SUA in Golful Persic la ordinea zilei. Candva aliatul Americii, acum Iranul pretinde pozitia de lider al jihadului global, iar scopul ayatollahului este nimic mai prejos decat cucerirea lumii pentru islam.

Intr-o noua carte, The Complete Infidels Guide to Iran, autorul Robert Spencer demasca adevarata natura a amenintarii pe care Iranul o reprezinta si expune ceea ce ar trebui sa faca America pentru a o neutraliza, inainte de a fi prea tarziu.

In opinia ta, de ce e Iranul o amenintare mai mare pentru Occident decat SIIL sau Al-Qaeda?

Iranul e mai priceput decat SIIL si Al-Qaeda si e mai bine organizat. Dispune de retele internationale proprii, Hezbollahul si Hamasul fiind dintre cele mai importante. Hezbollahul nu e doar in Liban, ci activeaza si in Mexic, cu traficantii de droguri, si asta ca sa treaca peste granita si sa faca ravagii.

In SUA, sunt politicieni si alti oameni care spun ca islamul e o religie a pacii. Unde crezi ca e veriga lipsa bazat pe ceea ce vezi si auzi in locuri precum Iran ?

E doar o ignoranta voita. E cat se poate de clar ca islamul nu e o religie a pacii. Insa politicienii nostri sunt dedicati unor politici care se bazeaza pe ignorarea acestui fapt. N-am primi un numar mare de imigranti musulmani daca am recunoaste acest lucru.

Daca ar face-o, ar recunoaste ca se angajeaza in politici cu efecte devastatoare pentru SUA. Asadar, niciodata nu vor recunoaste.

Ajuta-ne sa pricepem acest lucru. Administratia Obama a operat bazata pe ideea ca daca tratam Iranul cu bunavointa, si el va raspunde cu bunavointa si va aduce stabilitate in regiune. E ceva in neregula cu aceasta premisa?

E in neregula pe de-a-ntregul. Se bazeaza pe ideea ca iranienii sunt ca si occidentalii si ca vin dintr-un context iudeo-crestin, unde la bunavointa se raspunde cu bunavointa.

In contextul islamic, e vorba doar de tarie si de slabiciune, iar bunavointa e un semn de slabiciune, la care trebuie sa se raspunda cu dispret cand vine din partea unui necredincios. Coranul spune ca Mahomed e apostolul lui Allah si credinciosii lui trebuie sa fie milosi unul cu altul, dar fara mila fata de necredinciosi.

Poti vorbi putin despre pericolul tensiunilor dintre suniti si siiti? Cat de periculosi sunt ei?

Sunt deosebit de periculosi, mai ales cand conflictul vine spre Occident si implica SUA. Evident, cand se consuma luptand unii cu ceilalti, nu se lupta contra noastra. Exista un proverb care spune: Frate contra frate, dar amandoi contra verisorului.

Siitii si suniti se vor uni pentru a lupta contra infidelilor si trebuie sa fim constienti de acest lucru. In acest caz, infidelii sunt SUA, Israelul si tarile occidentale.

Vedem aceste scene in deserturile din Yemen si in Siria. Crezi ca vom vedea aceste lucruri intamplandu-se si dincolo de Orientul Mijlociu, acolo unde exista acest razboi intre cele doua ramuri ale islamului?

Cu siguranta, in special in Irak, unde SIIL, adica sunitii, se lupta contra armatei irakiene si contra iranienilor, care sunt siiti.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 147 - octombrie 2016 - ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

2239 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.