Persecutie in Turcia - crestinii trec printr-o perioada dificila sub Erdogan

Mapamond Creștin

In Turcia, pastorul american Andrew Brunson se afla in inchisoare, fiind acuzat de terorism. El este un crestin care traieste si predica in Turcia, fapt care il expune multor riscuri.

Aykan Erdemir: In prezent, in Turcia, dupa parerea mea, crestinii si evreii trec printr-o perioada dificila.

Dr. Aykan Erdemir este un turc musulman care si-a dedicat cariera pentru a-i ajuta pe crestini, evrei si alte minoritati religioase, ca sa aiba parte de libertate religioasa in tara sa. A fost misiunea sa de baza, ca membru al Parlamentului din Turcia, insa a avut parte de piedici. Acum, continua sa-i sustina, insa din Washington D.C., unde lucreaza la fundatia pentru apararea democratiei.

Aykan Erdemir: Crestinii au invatat sa traiasca sub o amenintare constanta a violentei fizice sau simbolice. Sunt obisnuiti sa primeasca mesaje pline de ura, sunt obisnuiti cu impunitatea din Turcia, stiind ca atacatorii sunt tratati cu indulgenta.

Situatia s-a inrautatit vara trecuta, dupa lovitura de stat impotriva presedintelui turc Recep Tayyip Erdoğan. Autoritatile turce i-au suspectat deja pe protestanti, mai ales pe misionari. Dupa lovitura de stat, situatia s-a inrautatit.

Aykan Erdemir: Cand vorbim despre Turcia, ne referim la taramul biblic. Aceasta este tara care gazduieste multe dintre locurile evreiesti si crestine. Are o mostenire foarte bogata. Este trist sa vezi cum islamistii din Turcia nu numai ca ii marginalizeaza, dar ii prezinta ca fiind straini.

In lunile care urmeaza Erdemir se teme ca alti pastori si misionari crestini pot fi inscenati de fortele securitatii, asa cum i s-a intamplat pastorului Brunson. Dupa lovitura de stat este greu de gasit turci care sa fie dispusi sa isi apere vecinii crestini.

Aykan Erdemir: Majoritatea cetatenilor se tem sa vorbeasca. Dupa 15 iulie,

10.000 de functionari au fost concediati, 35.000 de oameni au fost arestati, iar sute de surse de stiri, printre care reviste, ziare, statii de radio si TV au fost inchise.

Este o problema cu care presedintele american ales Donald Trump va trebui sa se confrunte. Erdemir si altii se tem ca aliatul Americii la NATO seamana tot mai mult cu un regim autoritar.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 653 - 22 ianuarie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

3764 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.