Trump și alți lideri americani, despre ajutarea creștinilor persecutați din Siria și Irak
Recent, David Brody, de la CBN, a discutat cu președintele Donald Trump, într-un interviu în exclusivitate. Discuția lor a inclus o varietate de subiecte, printre care și starea refugiaților creștini din Orientul Mijlociu și persecuția creștinilor.
Legat de problema refugiaților, ce schimbări ați dori să faceți pentru creștini ? Sunt ei o prioritate pentru dumneavoastră?
Da. Creștinii au avut parte de un tratament oribil. Dacă erai creștin în Siria, era extrem de dificil, aproape imposibil să ajungi în SUA. Dacă erai musulman, puteai veni liniștit, dar pentru un creștin era aproape imposibil. Era o mare nedreptate, fiindcă, onest vorbind, toți erau persecutați și tuturor li se tăia capul, însă creștinii erau persecutați cel mai mult. Mi s-a părut că e foarte nedrept, așa că, îi vom ajuta.
După declarațiile lui Trump, unii creștini au păreri diferite pe tema priorității acordate refugiaților creștini. Unii spun că a pune o religie înaintea alteia creează un precedent periculos. Alții sunt îngrijorați că un acces prioritar al creștinilor în SUA va înteți persecuția.
Deputatul republican Chris Smith nu e de acord. El spune că e nevoie de un acces prioritar pentru creștini, fiindcă ei sunt într-o situație mult mai dificilă și, fiind o minoritate religioasă, nu sunt în siguranță în taberele de refugiați ale ONU, însemnând că nu au acces la programul pentru refugiați.
Când sunt ținta persecuțiilor, a exterminării întregii comunități, doar pe motivul că sunt creștini, ne dăm seama cât de mult ar trebui să facem pentru ei și cât de puțin am făcut până acum. Totodată, după părerea mea, dacă nu pot să revină în Mosul, din cauză că e prea periculos, ei trebuie să poată ajunge la interviu, ca să poată veni în SUA. Aceste comunități de creștini pot fi verificate mai ușor decât altele, fiindcă ei se cunosc unii pe alții. Ei sunt împreună cu pastorul lor, cu comunitatea de credincioși, și când pleacă, o fac în grup. Acum cei mai mulți dintre ei, vreo 70 000, sunt în Erbil, Irak, și cred că majoritatea doresc să se întoarcă în patria lor.
Dar dacă unii doresc să vină aici, de dragul copiilor, trebuie să poată ajunge la interviu și să înceapă procesul de verificare. În acest moment, ei nici măcar nu pot ajunge la interviu. Nu-i găsim nici în taberele de refugiați UNHCR. Acolo nu sunt bine primiți. Femeile lor sunt violate și hărțuite, bărbații lor sunt discriminați, așa că aleg să meargă altundeva. De aceea se și deplasează în grup în locuri precum Erbil, unde sunt mai în siguranță, însă acolo nu mai pot cere azil.
Noul meu proiect de lege ar urma să stabilească o nouă categorie, așa încât victimele să poată ajunge măcar la interviu, și dosarul lor să poată fi studiat în vederea acordării azilului.
Deputatul Smith s-a întors recent dintr-o vizită la Erbil. Un alt membru al Congresului, Tulsi Gabbard, a vizitat orașul sirian Alep, unde s-a întâlnit cu un slujitor evanghelic. A filmat câteva scene și a găsit o biserică ce încă stă în picioare, într-un oraș dărâmat, din mijlocul haosului și războiului.
Ca oameni civilizați, suntem în vizorul teroriștilor, pentru că nu doresc ca bărbații să fie bărbați, sau femeile femei, ci vor sclavi, iar noi nu vom fi sclavii lor !
Mai sunt aici două proiectile neexplodate. Biserica noastră datează din 1848, dar clădirea e și mai veche.
Obișnuiam să ne închinăm aici, asta până în iulie 2012. În iulie, am venit la biserică să ne închinăm și au venit niște bandiți care ne-au cerut să părăsim clădirea, așa că am plecat. Apoi, au bombardat curtea din spatele bisericii. Mai târziu, în noiembrie 2012, au bombardat biserica din temelii, distrugând-o. Jubilau pe site-urile lor, fiind mândri că i-au nimicit pe oamenii care se închinau la trei dumnezei deodată.
Ca și comunitate, cum vedeți, am venit aici pentru a spune că biserica nu e o clădire, ci e o comunitate. Noi știm că suntem chemați să fim sarea pământului și lumina lumii și că avem o misiune în această țară.
Ei îi au în vizor pe toți oamenii care au o gândire modernă. Vor să pună mâna pe țară și nu doresc ca noi să fim o comunitate prosperă. Planul lor e să aibă un stat islamic în această țară. N-au citit istorie și nu cunosc faptul că din această parte a lumii s-au răspândit creștinii, din Antiohia. Vom continua așadar să fim aici.
Suntem mândri să vă primim în țara noastră. Cunosc presiunile de care ați avut parte ca să nu veniți aici, dar noi vom continua să locuim aici și vă mulțumim că ne-ați vizitat. Acum, ne bucurăm că nu doar Biserica din Occident, ci și membrii Congresului simt cu noi și sunt alături de noi în suferințele noastre.
Doamne, Îți mulțumim pentru toți cei care ne stau alături. Te rugăm să mergi în continuare cu noi în pribegia noastră prin țară și să nu îngădui să ne pierdem identitatea noastră de sare și lumină a lumii. Înălțăm această rugăciune în numele lui Isus Hristos, prin Duhul Sfânt, Tată. Te rugăm, ascultă-ne rugăciunea. Amin.
Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 165 - 11 februarie 2017 pe Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri