Nu vor mai fi crestini in Irak in viitor? Ce crede un preot anglican din Irak

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Conform unui preot Anglican cunoscut care a slujit ani de zile in Irak, crestinismul aproape ca a disparut in acea tara. Andrew White este vicarul Bagdadului. El a condus Biserica anglicana Sfantul Gheorghe in perioada cea mai violenta a insurgentei dupa invazia SUA in 2003. Acesta a spus ca tara este asa de periculoasa pentru crestini, incat multi pleaca pentru totdeauna. El a mai adaugat ca in curand nu va mai fi niciun crestin in Irak. Recent, George Thomas a vorbit cu corespondentul-sef CBN al stirilor internationale, Gary Lane pentru a afla opinia lui.

George Thomas: Nu esti de acord cu Andrew White. De ce?

Gary Lane: Da, cu tot respectul pentru Andrew White, eu am aflat ca acolo exista o Biserica in clandestinitate. Evanghelistii care nu se ascund sunt inca acolo. Slujesc pe strazi si ii intorc pe oamenii la Hristos. In plus, mai sunt zeci de mii de yaziditi si musulmani care au ramas fara adapost, care au fost dislocati in interiorul tarii si se afla in nordul Irakului. Oare cine ii slujeste acum? Cine le vorbeste de Hristos? Am fost amandoi in biserici. Am vazut ca multi dintre oamenii care umplu bisericile sunt fosti musulmani sau fost yaziditi. Ei vin la Hristos. Nu sunt de acord cu el. Poate Biserica traditionala se afla in declin, biserica anglicana, insa eu cred ca Dumnezeu face ceva nou in Irak.

George Thomas: Sa vorbim despre conditiile de acolo. El vorbeste despre conditii ostile care fac dificila supravietuirea crestinilor in Irak.

Gary Lane: Unii au ramas pentru ca vor sa fie sarea si lumina in Irak. Daca toata lumea pleaca, cine va fi sarea?

George Thomas: Crezi ca Biserica va reveni la un moment dat?

Gary Lane: Cred ca Biserica va fi vibranta si puternica. Cred ca Dumnezeu curata orice mladita care nu aduce rod. Hristos a spus ca va face ceva nou. Sunt de parere ca asta face in prezent in Irak.

George Thomas: Tu vezi altfel Biserica persecutata si ce se intampla cand Biserica este persecutata.

Gary Lane: Cred ca trebuie sa ai o perspectiva eterna si nu una pamanteasca. Conform celei pamantesti spunem ca persecutia trebuie sa se opreasca, trebuie sa oprim suferinta si durerea. Nu este nimeni de acord cu persecutia. Hristos le spune adeptilor Sai ca vor fi persecutati. Era de asteptat, deoarece lumea L-a urat mai intai pe El si apoi pe adeptii Sai. Insa partea buna este ca astfel Biserica va creste, asa cum vedem in Irak.

George Thomas: Spune-ne, ce poate face Biserica din Occident ca sa fie alaturi de fratii si surorile noastre din Irak, Siria si Orientul Mijlociu?

Gary Lane: Toti cei pe care i-am cunoscut spun mereu acelasi lucru. In primul rand vor sa ne rugam pentru ei. Apoi au nevoie de Biblii. Stati in genunchi si rugati-va pentru acesti oameni. Apoi, treceti la actiune. Ajutati-i! Sunt multi irakieni care au ramas fara adapost. Sunt multe grupuri care ii ajuta, precum CBN Disaster Relief. Ii ajutam. Sunt multe alte grupuri care ii ajuta. De exemplu, Samaritans’s Purse, Operation Blessing ii ajuta pentru ca ei au ramas fara adapost. Ei au nevoie de un adapost bun, de mancare, de haine, apa, educatie pentru copiii lor. De ce sa nu sponsorizeze bisericile voastre cateva familii din Irak? Haideti sa ii ajutam! Mai intai pe ei, apoi pe cei care vin aici. Sa nu va temeti de ei, aratati-le iubirea lui Dumnezeu!

George Thomas: Cel care i-a vazut in Orientul Mijlociu, Gary Lane, corespondentul-sef al stirilor internationale CBN, iti multumesc pentru interventie!

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 664 - 9 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1222 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.