Descoperire arheologica istorica - drumul pe care a mers Isus in Ierusalim

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Arheologii israelieni au anuntat o mare descoperire in vechea Cetate a lui David. Am avut oportunitatea de a vedea aceasta descoperire, care e de pe vremea cand Isus umbla pe acele strazi antice. Mai tarziu, romanii au distrus Ierusalimul. Aruncati o privire!

La sapte metri adancime, arheologii israelieni au descoperit un drum vechi de 2 000 de ani, langa Cetatea lui David. Drumul duce de la Scaldatoarea Siloamului pana sus la Muntele Templului. Cu 2 000 de ani in urma, acesta a fost, probabil, drumul pe care Isus a mers ca sa urce la Templu. Probabil Isus a umblat pe aici, in timpul Sau...

Moran Hagbi e un arheolog din cadrul Autoritatii Israeliene pentru Antichitati. Astazi stim ca acest drum a fost pavat in vremea lui Pilat din Pont, cunoscut ca L-a crucificat pe Isus. Aceasta deschide o noua era in cercetarile despre Ierusalim.

Sapaturile arata direct catre momentul cand romanii au inabusit rascoala evreilor si au distrus Ierusalimul in anul 70 d.Hr. De exemplu, iata aceasta ramura de palmier arsa, ce s-a pastrat in mod remarcabil dupa 2 000 de ani. Daca vorbim despre distrugere, iata, distrugere. E o creanga de palmier care a fost arsa pe cand romanii au dat foc templului. Vorbind despre ultimele momente ale Ierusalimului, posibil ca acest palmier a vazut acele ultime momente. E ceva simbolic, fiindca palmierul era simbolul Iudeii la acea vreme.

Au mai descoperit si arme de razboi din lupta Ierusalimului pentru supravietuire. Iata dovada bataliei. Aceste bile de lupta au fost lansate de catapulte inspre oras, sau chiar in interiorul orasului. Varfuri de sageata care au fost lansate si de catre romani, si de catre rebelii evrei. Vorbim asadar despre batalii si razboaie, iata aici si armele care ne spun povestea. Unii au scapat prin acest canal de scurgere.

Pentru Hagbi, proiectul are o poveste captivanta. Luptele s-au dat chiar aici, in strada, iar dedesubt, oamenii incercau sa scape prin aceste canale de scurgere. Unii au ajuns chiar la Fortareata Masada. Uneori imi imaginez cum fugeau oamenii pe strazi, care incotro, unii fugeau de romani, altii catre ei, pentru a lupta.

In cativa ani, pe masura ce sapaturile avanseaza spre Muntele Templului, oamenii vor putea sa urmareasca traseul pe care a mers Isus acum 2 000 de ani.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 181 - 3 iunie 2017, la Alfa Omega TV. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1927 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.