Excavațiile de la Muntele Templului scot la iveală noi descoperiri

Excavațiile de la Muntele Templului scot la iveală noi descoperiri

Scris în . Publicat în Mapamond Creștin.

Arheologii israelieni au descoperit recent opt secțiuni ale zidului situat lângă Muntelui Templului din Ierusalim și o parte dintr-un teatru din epoca romană, într-o zonă apropiată a zidului. Cercetătorii estimează că teatrul are o vechime de aproximativ 1800 de ani și cred că împăratul roman Hadrian l-a construit atunci când a reconstruit orașul Ierusalim ca pe o colonie romană.

Lucrările la zid par să se fi oprit brusc. Joe Uziel, arheologul care se ocupă de aceste excavații, crede că construcția a fost oprită din cauza revoltei evreilor împotriva Romei, în anii 132-135 d.H.

Excavațiile vor continua în următoarele șase luni. Arheologii speră că vor descoperi artefacte de pe vremea Primului Templu, construit de Regele Solomon în Vechiul Testament și distrus de babilonieni în 586 î.H. Evreii exilați au revenit la Ierusalim și au construit cel de-al Doilea Templu, care a fost ridicat în jurul anului 515 î.H. Soldații romani au ars templul și au distrus Ierusalimul în anul 70 d.H. Evreii încă consideră Muntele Templului cel mai sfânt loc de pe pământ. Astăzi, în acel loc se află Moscheea Al-Aqsa și Cupola Stâncii.

„Avem multe lucrări arheologice încă de descoperit și sunt sigur că, cu cât mai adânc vom săpa, cu atât mai repede vom ajunge la perioade îndepărtate de timp, ancorând în continuare legătura profundă a poporului evreu cu țara Israel și cu Ierusalimul”, a spus Rabbi Shmuel Rabinovici.

Uziel a mai spus că speră ca săpăturile vor aduce la lumină mai multe detalii despre viața de zi cu zi a Ierusalimului după atacul roman.

Sursă: Christian Headlines

2616 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.