În Polonia, Austria și Lituania, majoritatea tinerilor sunt creștini

În Polonia, Austria și Lituania, majoritatea tinerilor sunt creștini

Mapamond Creștin

„În 20, 30 de ani, bisericile își vor pierde majoritatea adepților, însă puținii credincioși rămași vor fi foarte dedicați lui Dumnezeu”, spune profesorul de religie britanic Stephen Bullivant.

Republica Ceha este țara din Europa cu cei mai puțini tineri care se declară creștini (9%) și cu cei mai puțini tineri care se roagă (20%).

Țara central-europeană este la pol opus cu cele două țări vecine: Polonia și Austria, în care tinerii cu vârste cuprinse între 16 și 29 de ani se consideră în mare parte creștini (83%, respeciv 62%). Aceste două țări au o puternică tradiție în credința catolică.

Cifrele acestea sunt din perioada 2014-2016 și au fost publicate în raportul european privind tinerii și religia.

Este surprinzător faptul că „aceste țări sunt vecine, care au istorii culturale asemănătoare, sunt atât de diferite din punct de vedere religios” a spus profesorul de teologie și sociologie a religiei, Stephen Bullivant, pentru ziarul britanic The Guardian.

5ab26667b3e98 graph4201

Țara în care majoritatea tinerilor se declară a fi fără religie sunt Cehia (91%), Estonia (81%), Suedia (75%), Țările de Jos (72%) și Marea Britanie (70%).

De cealaltă parte, țările în care majoritatea tinerilor adulți se identifică drept creștini sunt: Polonia (83%), Lituania (75%), Austria (62%), Slovenia (59%), Irlanda (59%) și Portugalia (57%).

În Rusia, Elveția și Spania, aproximativ jumătate din populația tânără nu are nici un interes în credința creștină, în timp ce cealaltă jumătate se identifică pozitiv cu creștinismul. Alte cercetări au arătat că mulți dintre cei care se autointitulează creștini, sunt creștini nominali, fără niciun angajament clar față de credința biblică.

5ab2664675747 graph2420

În Marea Britanie, Franța și Belgia, între 63% și 66% dintre cei care se numesc creștini au spus că nu se roagă niciodată.

„Puținii creștini practicanți se simt ca și cum ar înota împotriva valurilor”, a spus Bullivant. „În 20, 30 de ani, bisericile își vor pierde majoritatea adepților, însă puținii credincioși rămași vor fi foarte dedicați lui Dumnezeu.”

O altă cercetare recentă a arătat că cetățenii sunt mai interesați acum de „spiritualitate” decât de religie.

Sursă: Evangelical Focus

1944 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.