ROMÂNIA: Fostul luptător Ghiță Ignat îi sprijină pe cei care ies din penitenciare

„Cei mai mulți dintre ei au greșit, au fost pedepsiți, au fost judecați o dată. Nu cred că este necesar să mai fie judecați o dată după ce se liberează.

Eusebio Laurian Ștefănescu: „Mulți din noi n-am muncit. Eu de exemplu, 40 de ani n-am muncit fizic.”

 După 12 ani petrecuți în închisoare i s-a deschis o ușă la fabrica de ambalaje Urspack din localitatea suceveană Bosanci și viața lui s-a schimbat radical. Proiectul acesta prin care foști deținuți sunt angajați și sprijiniți să se integreze în societate îi aparține fostului luptător Ghiță Ignat, cunoscut și sub numele de „Ursul carpatin”.

 Ghiță Ignat, director, URSPACK SRL: „Ideea de business a început din nevoia de a avea fonduri pentru a putea face lucrarea. Dumnezeu ne-a întrecut așteptările. Ăsta e Dumnezeu în care ne încredem. De multe ori știe să facă și să dea mai mult decât știm noi să cerem. Prin compania aceasta în care producem ambalaje pe zona de fast-food, încercăm să fim parte din lucrare angajând oameni care ies din mediul penitenciar și care nu au unde să meargă și nu-i așteaptă nimeni. ”

 Rata de recidivă a foștilor deținuți este foarte mare, de aproximativ 75%. În România, persoanele cu cazier au șanse mici de angajare, iar unele dintre ele revin după gratii doar pentru a avea asigurat un minim de condiții de trai.

 Ghiță Ignat, director, URSPACK SRL: Imaginați-vă 100 de oameni care ies din încăperea asta, din care 25 pleacă și 75 revin. E un număr extraordinar de mare. Cred că procentul este atât de mare tocmai pentru că societatea nu este gata să întindă o mână acestor oameni. Sunt catalogați așa cum sunt, în cele mai multe cazuri pe bună dreptate. Cei mai mulți dintre ei au greșit, au fost pedepsiți, au fost judecați o dată. Nu cred că este necesar să mai fie judecați o dată după ce se liberează.

 Cătălin Acălinei, angajat al firmei URSPACK SRL: În societate este foarte greu să se integreze deoarece din cauza faptelor din trecut mulți se feresc să-i angajeze. Domnul Ghiță îi ajută prin această firmă, cu acest loc de muncă.

 Eusebio Laurian Ștefănescu, angajat al firmei URSPACK SRL: „Inițiativa este lăudabilă din punctul ăsta de vedere. Avem și suport moral. Fiecare își face treaba din conștiință, nu trebuie împins nimeni de la spate.

 Din cauza alegerilor greșite pe care le-a făcut în tinerețe, Ghiță Ignat a petrecut o perioadă din viața lui în închisoare. Aici a cunoscut condițiile în care trăiesc deținuții și a înțeles nevoia de implicare în reabilitarea lor.

 Ghiță Ignat, director, URSPACK SRL: Nevoia pe care societatea o are este să își îndrepte un pic privirile către aceste lucruri. Știu că e un subiect tabu. Știu că cei mai mulți vor sări în sus și vor spune că avem de făcut orfelinate și aziluri de bătrâni. Da, lucrurile acestea trebuie făcute și slavă Domnului că se fac. Dar ce faci cu cel care stă după gratii, iese după un anumit număr de ani și te trezești noaptea cu el în casă.”

 Viața fostului sportiv s-a schimbat după ce l-a întâlnit pe Dumnezeu. Avea atunci 30 de ani și se afla în Penitenciarul din Botoșani.

 Ghiță Ignat, director, URSPACK SRL: Am început să îmi cer iertare și să îi cer lui Dumnezeu singur lucru. Îmi aduc aminte că repetam mereu lucrul ăsta în rugăciunea pe care o aduceam acolo și spuneam: ʻTe rog să dai un sens nou vieții mele, iar dacă nu vrei să faci lucrul ăsta, te rog să îmi iei viața în momentele astea!ʼ Aveam sentimentul că nu mai are rost să trăiesc dacă nu se va schimba ceva în viața mea. M-am rugat și cred din toată inima că întâlnirea mea personală cu Domnul Isus, acea întâlnire de care fiecare om are nevoie, a avut loc acolo, pe podeaua aceea murdară din acel arest, din acea pușcărie.

 Fostul luptător Ghiță Ignat a trăit o experiență care l-a marcat și a înțeles că oamenii pot fi schimbați doar de dragostea lui Dumnezeu.

Ghiță Ignat, director, URSPACK SRL: Cred că singurul care poate să facă o schimbare reală în viața unui om, o schimbare de durată, este Domnul Isus.

Știre difuzată în emisiunea Mapamond Creștin 785 - iulie 2019. Ultimele știri creștine: https://alfaomega.tv/stiri

998 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.