Clădirea de caractere prin Royal Rangers | Reportaj Alfa Omega TV

Organizația creștină de cercetași Royal Rangers, fondată în Statele Unite cu aproape 60 de ani în urmă, a ajuns în România după Revoluția din Decembrie 1989. Această mișcare, care promovează valorile creștine, își propune să dezvolte caractere puternice în copii și tineri, și să pregătească viitorii lideri ai societății. În unele state europene programul este finanțat din bani guvernamentali. În România, unul dintre posturile Royal Rangers este coordonat de Biserica Filadelfia din Baia Mare.

Dezvoltarea caracterului tinerei generații este o preocupare constantă a Bisericii Filadelfia din Baia Mare. Acesta este motivul pentru care susține financiar și spiritual organizația creștină de cercetași Royal Rangers.

Vali Paul, pastor, Biserica Filadelfia - Baia Mare: Biserica nu-și poate permite să vorbească într-o singură generație. Orice biserică trebuie să fie relevantă peste generații. Nouă ne pasă de viitorul nostru și nu ne apasă pentru pensii. Nu de aia ne pasă. Ci ne pasă pentru că noi știm că ei sunt biserica de mâine și caracterul pe care o să-l zidim în ei, modul în care o să-i educăm pe ei să vadă, să-l cunoască pe Domnul Iisus Hristos, va fi modul în care ei vor trăi și cum vor duce lucrurile mai departe. Și pentru asta, pe lângă școala duminicală am mers la o altă slujire. Royal Rangers este ceva mai nou, la noi la români.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Postul nostru numărul 9 este, să spunem, sub paternitatea Bisericii Filadelfia. Mulțumim Domnului!

Royal Rangers este o lucrare de educație informală care cuprinde programe pentru dezvoltarea principalelor domenii ale personalității.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Lucrarea aceasta presupune o educație holistică, însemnând că atinge toate cele patru domenii principale ale personalității: dezvoltare fizică, dezvoltare psihică, dezvoltare intelectuală și dezvoltare spirituală.

Majoritatea activităților se desfășoară în natură, fără acces la telefoane, gadgeturi și televizor. Astfel, copiii și tinerii învață să iasă din zona de confort, să dezvolte anumite abilități și să îl cunoască pe Dumnezeu în mod practic.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Este vorba despre multe jocuri, este vorba despre multă acțiune, învățăm copiii să facă focul, învață să folosească unelte, învățăm să facem construcții. Dar dincolo de lucrurile astea, ceea ce noi urmărim ca și viziune este formarea unor oameni care trăiesc cu Dumnezeu, a unor tineri care îl vor cunoaște pe Dumnezeu de la vârste fragede, vor cunoaște un Dumnezeu real, un Dumnezeu implicat în viețile lor.

Lucrarea este deschisă tuturor copiilor indiferent de confesiune.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Aș spune că undeva la 40% dintre copiii care vin la noi sunt ortodocși, catolici și ceilalți sunt o parte din biserica noastră și din celelalte biserici din oraș. Nu este o activitate care este strict confesională.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Am văzut foarte mulți copii schimbați, transformați, copii care erau din cale afară de îndărătnici, care nu voiau să facă absolut nimic, să asculte absolut nimic. Niște copiii foarte proactivi și copiii care își canalizează acum energia să învețe mai mult, să te ajute, să fie parte din lucrare, să-i ajute pe alți copii mai mici, pentru că despre asta este vorba.

Semnele apartenenței la această lucrare de cercetași sunt cămașa și cravata. De asemenea, emblema Royal Rangers conține elemente care au anumite semnificații.

Traian Șandor Martin, lider local, Royal Rangers Post 9 - Baia Mare: Sunt patru colțuri aurii care vorbesc despre cele patru domenii de creștere. Sunt opt colțuri albastre care vorbesc despre elemente de caracter și sunt patru adevăruri cheie legate de valorile spirituale ale vieții creștine. Este vorba despre mântuire, este a doua venire a Domnului Isus, este vindecare și este Duhul Sfânt. Sunt elemente cheie ale vieții creștine.

Anul 2020 a fost o provocare majoră pentru organizație. Din cauza pandemiei multe proiecte au fost anulate.

Știre difuzată în cadrul emisiunii „Mapamond Creștin” 865, difuzată la Alfa Omega TV în februarie 2021. Click pentru alte știri și reportaje creștine: https://alfaomega.tv/stiri

Urmărește acum cele mai noi știri și reportaje creștine accesând pe pagina noastră de facebook: @StirileAlfaOmega! https://facebook.com/StirileAlfaOmega

426 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.