Fundatia World Vision - Proiectul Celebrarea familei - reportaj AOTV

Scris în . Publicat în Știri din România.

World Vision este o fundatie crestin-umanitara fondata in 1950 prin viziunea teologului si jurnalistului Bob Pierce. In anul 1990, organizatia a luat nastere si in Romania unde, in prezent, isi desfasoara activitatea in mai multe orase din tara. Fundatia promoveaza valorile familiei si se concentreaza pe implicarea directa a parintilor in viata copiilor. De asemenea, cauta sa previna abandonul scolar si sa stimuleze interesul pentru scoala.

„Si eu si ceilalti colegi ai mei am remarcat faptul ca World Vision lucreaza intr-un mod foarte practic si realist. Se observa ca aceste cursuri nu sunt la intamplare, ele vin printr-o anumita nevoie constatata, o nevoie generala. Acest lucru ne bucura, pentru ca ne ofera suportul tehnic ce ne ajuta in activitatea noastra pastorala”. A declarat Corneliu Halapciug, preot paroh, Laza-jud. Vaslui.

„Familia nu mai este o comunitate formata din barbat si femeie. Nu mai sunt prioritati pentru copiii care rezulta in urma inchiderii unei familii. In aceste conditii, eu cred ca o munca comuna impreuna cu Fundatia World Vision si cu ceilalti factori de la nivelul comunei (biserica, primaria, scoala), ar putea consolida in fiecare comunitate ideea de familie, de a-si iubi copiii si pe cei apropiati.” A spus Emilian Agafitei, primar comuna Laza, jud. Vaslui.

Celebrarea Familiei este una dintre activitatile recente ale fundatiei World Vision Romania, care consta in diverse cursuri ce implica atat parintii cat si copiii. Peste 250 de familii au constientizat problemele care impiedica eficienta comunicarii.

„Incercam sa comunicam mai mult cu copilul nostru, sa-i dam atentie mai multa, chiar si atunci cand suntem ocupati si prinsi in treburile de zi cu zi. Incercam sa il ascultam mai mult decat o faceam inainte. Acesta este un lucru bun”. A marturisit Catalina Mariciuc, participanta curs, jud. Vaslui.

„Una dintre greselile pe care le fac parintii in ziua de azi este lipsa comunicarii. Ei nu mai comunica cu copilul. Ei cred ca, atunci cand acesta e mic nu are rost sa vorbeasca cu el iar atunci cand e mai mare, copilul se descurca. Parintii nu mai observa detaliile importante si faptul ca acestia isi schimba comportamentul”. A spus Ana-Maria, participanta curs, jud. Vaslui.

„Cred ca am reusit sa inteleg mult mai mult rolul de parinte. Mi-am dat seama ca trebuie sa imi inteleg copiii. De multe ori, am impresia ca ei nu ma inteleg pe mine. Consider ca, noi parintii, trebuie sa ii intelegem pe ei pentru ca ei traiesc acum in alte timpuri si noi trebuie sa ne adaptam la prezent”. A marturisit Ionita Barnea Ciprian, participant curs, jud. Vaslui.

„Am realizat ca nu reusesc sa petrec destul de mult timp cu copiii mei, fiind angrenata in rutina zilei cu mancare si curatenie. Stiu ca trebuie toate facute si sunt multe dati in care le spuneam copiilor sa ma lase sa termin si voi veni la ei dupa aceea. De multe ori ziua trecea, copilul meu dormea, dupa care eu realizam ca nu m-am oprit cand a trebuit”. A marturisit Mihaela Paraschiv, participanta curs, jud. Vaslui.

In urma unor studii realizate de organizatia World Vision, in cadrul caruia au fost intervievati peste 600 de copii din tari si zone diferite, a reiesit ca nevoia lor cea mai pregnanta este aceea de a se reconecta cu proprii parinti. Pe de alta parte, parintii si-au exprimat dorinta de a fi ajutati sa invete cum sa se reapropie de copiii lor. Astfel s-a nascut cursul Celebrarea Familiei. World Vision Romania a implementat deja acest proiect pilot in mai multe localitati din tara, in special in mediul rural. Rezultatele sunt imbucuratoare si extrem de promitatoare.

„De cand a fost la curs, mama a devenit mai intelegatoare cu noi, mult mai mult decat inainte. Ne respectam. Mi-a placut foarte mult cursul, a fost despre intelegerea in familie, despre cum putem deveni mai unti. Am invatat sa luam din trecut ceea ce este bun si sa aplicam in viitor”. A spus Andrei, participant la curs, jud. Vaslui.

„Relatia cu parintii nu era una foarte stransa. Nu eram sigura pe mine daca sa am incredere in ei, sa le spun chiar tot. Dupa ce am mers la acest curs, am ajuns la concluzia ca ei sunt parintii mei si pot sa le spun totul, sa-i respect, sa nu-i mint si sa am multa incredere in ei”. A spus Andreea Natalia, participanta la curs, jud. Vaslui.

„Cred ca cel mai important lucru cu care eu am ramas in urma cursului este intelegerea faptului ca intr-o familie nu este vorba despre nevoile tale si despre tine, ci despre a te dedica si a-i iubi pe cei din jurul tau si a intelege nevoile lor, in primul rand. Pentru mine cursul a fost o introspectie la a intelege cum anume sa-mi iubesc sotul si copiii, astfel incat noi sa dam roada ca familie”. A declarat Cristina Mosteanu, manager de comunicare World Vision.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 639 - 16 octombrie 2016. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1538 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.