Marsul pentru viata 2017 in Romania

  Știri din România

In perioada 1–31 martie 2017, in numeroase orase si localitati din Romania si Republica Moldova, s-a desfasurat Luna pentru viata cu tema „Ajuta mama si copilul! Ei depind de tine”, avand ca punct culminant Marsul pentru viata ce a fost organizat sambata, 25 martie. Anul acesta Marsul pentru viata s-a aflat la VII-a editie nationala si a oferit posibilitatea dezbaterii necesitatii si eficientei sprijinirii femeilor aflate in criza de sarcina.

Î.P.S Ioan Selejan – Arhiepiscop al Timișoarei și Mitropolit al Banatului - Să punem sabia în teacă! Să nu o scoatem să ne mai luptăm cu cele mai neputincioase ființe umane: pruncul din pântecele maicii sale.

Moise Ardelean – Președintele „Cultului Creștin Penticostal” din România - Chiar dacă omul nu poate cuprinde toate lucrurile de la început și până la sfârșit, pentru că avem gândul veșniciei, iubim viața. Pentru că iubim viața, am venit la acest marș. Iubim viața și vrem să o apărăm, să ne rugăm și să luptăm pentru viață.

Adrian Magheț – Pastor biserica „Lumina”, Timișoara - Trebuie să recunoaștem că cei ce susțin și promovează avorturile poate nu înțeleg că acest gest al lor are și o conotație spirituală. De ce spun asta? Pentru că cel rău și împărăția întunericului sunt câteodată foarte buni în a camufla o binecuvântare ce vine de la Dumnezeu și a o prezenta nouă sau tuturor care aleg să o creadă.

Angelo Pop – Preot greco-catolic - Probabil ne aducem aminte cu toții că la Bunavestire Arhanghelul Mihail a venit la Preacurata Fecioară Maria și i-a spus că Îl va naște pe Mântuitorul Hristos, iar Preacurata Fecioară Maria a spus „Da!” Acest „Marș pentru viață” reprezintă peste ani, peste milenii, un alt „Da!”spus de fiecare dintre dumneavoastră. Mă încumet să asemăn acest „Da” cu „da”-ul pe care l-a spus Preacurata Fecioară Maria Arhanghelului Mihail. De aceea, vă îndemn pe fiecare dintre dumneavoastră, ori de câte ori trebuie să faceți această alegere, să răspundeți cu „da”-ul pe care l-a rostit Preacurata Fecioară Maria.

La nivel național, aceste manifestări nu au un organizator unic, ci în fiecare oraș sau localitate există organizatori locali independenți, care reprezintă diferite organizații și instituții pro-viață locale.

Participant, Arad - Clar, categoric, suntem împotriva avortului! Credem că viața este darul lui Dumnezeu, indiferent de circumstanțe sau de anumite probleme ce pot să apară. Credem că viața trebuie promovată și protejată.

Beatrix Șoimu, participantă Timișoara - Am venit pentru că vreau să susțin mișcarea „pro-life”. Sunt de acord ca copiii nenăscuți să se nască și să aibă și ei dreptul la o viață. Sunt conștientă că acest lucru este important și că până la urmă asta vrea Dumnezeu. El ne-a dat viața și noi trebuie să punem mai mult prețul pe ea.

Preotul Shenan J. Boquet – președinte „Human Life International” - Adunarea frumoasă care a avut loc astăzi s-a făcut cu scopul de a vorbi României despre cel mai important lucru, adică oamenii acestei țări. Noi protejăm viața. Acest concept este benefic pentru societate, pentru români și pentru viitorul României. Va fi foarte important de asemenea și pentru întreaga Europă, nu doar pentru partea estică, centrală sau vestică. Protejând viața și familia, românii devin o lumină pentru celelalte părți ale lumii. Acesta a fost scopul principal pentru care oamenii s-au adunat astăzi aici și anume pentru a spune românilor să-și iubească familile și să fie deschiși pentru viață, dând mai departe această viață generațiilor următoare.

Reporter: De ce credeți că e important să susținem viața copiilor nenăscuți?

Ariana Monica Szabo, participantă Timișoara - Pentru că sunt ființe umane și pentru că Dumnezeu le-a creat. Ceea ce creează Dumnezeu este drept, bun și sfânt. Nu avem această autoritate de a hotărâ cine trăiește și cine nu. S-a ajuns la această nenorocire din cauza unui păcat teribil, un păcat care duce la alt păcat și tot așa. Este vorba de păcatul desfrânării, care dacă n-ar fi existat, n-ar fi fost concepuți copii când nu trebuia și nu ar fi ajuns să fie avortați. Lumea ar fi fost altfel.

Dr Imre Téglásy – președinte „Alpha Alliance for Life”, Ungaria - Nici românii și nici ungurii nu pot supraviețui viitorului, dacă ei nu respectă viața. Acest lucru înseamnă că dacă noi nu susținem femeile însărcinate pentru ca ele să dea naștere copiilor și să devină mame, atunci noi toți ne vom distruge țara și națiunea. Aceasta este o lege de bază a creației, dată de Dumnezeu: „Creșteți, înmulțiți-vă și umpleți pământul!” Dacă nu te suspui acestei porunci, vei muri, nu doar tu și familia ta, ci și națiunea în care trăiești.

Joannes Bucher – directorul regional al Europei, „Human Life International” - Europa moare. În fiecare an au loc în toată lumea în jur de 55 de milioane de avorturi. Aceasta înseamnă că într-o zi mor 150.000 de copii. Ca și creștini trebuie să ieșim în afară și să aducem bucuria vieții, proclamând-o. Este așa de important să ne întoarcem la rădăcinile noastre. Viața este frumoasă și aduce bucurie.

Ticu Leontescu – Pastor biserica „Filadelfia”, Timișoara - Voi veni ori de câte ori va fi un astfel de marș. Voi veni să pledez în favoarea copiilor nenăscuți care nu se pot apăra singuri, înțelegând cât de gravă este încălcarea acestei porunci. Prin ea Dumnezeu ne cere să nu ucidem. Iar noi ucidem, în ciuda faptului că pretindem a fi un popor creștin.

Prin Marșul pentru viață nu a fost promovată interzicerea legală a avortului și nici un fel de violență împotriva femeii, doar conștientizarea societății și sprijinirea femeii să nască viața pe care o poartă în ea.

Luna pentru viață și Marșul pentru viață sunt apolitice și neconfesionale, care au fost deschise participării tuturor confesiunilor religioase și formațiunilor politice.

Sorin Lungoci – Preot, Consilier Arhiepiscopia Timișoara - Dumnezeu ne putea oferi mai mult pe pământ. În primul rând viața și apoi trimiterea Fiului Său pentru mântuirea noastră. De aceea, cred că viața este mai mult decât esențială. Viața este forma prin care Dumnezeu Își prelungește iubirea pe pământ.

Ioan Chișărău – Preot greco-catolic, biserica „Sfânta Maria Regina Păcii”, Timișoara - Lupta de abia acum începe. Diavolului nu îi este frică de marșurile noastre. Lui îi e frică de rugăciunile și posturile noastre, dar mai ales de unitatea noastră. În Timișoara este un lucru minunat că noi aici nu avem probleme: catolici, ortodocși, protestanți, neoprotestanți. Nu avem probleme. În schimb, în alte părți nu există această cooperare. Timișoara noastră dă un semnal foarte foarte puternic în privința acestei cooperări spirituale. Așa îi place Domnului. Nu să te pui în față să fii numai tu, dând deoparte pe fratele tău. Nu! Când toți vom înțelege că dacă ne unim și ne rugăm împreună facem bucurie Domnului, atunci El lucrează și ne va scăpa națiunea de acest demon al avortului.

Participant, Satu Mare - Suntem oameni care credem în valorile pe care Dumnezeu le-a pus în Scriptură, împreună cu toți cei care suntem aici. Aceste valori trebuie să primeze și în societatea în care noi trăim, prin prezența noastră și apoi prin crezul nostru. Vrem să reafirmăm acest crez prin prezența noastră și prin cuvinte. Noi credem pentru noi și pentru societatea în care trăim că ceea ce Dumnezeu ne-a dat de milenii, trebuie să rămână valabil și în generația în care trăim.

Pe lângă mișcarea pro-viață, participanții au apărat și valorile familiei tradiționale. Ei au declarat că susțin familia sub forma dată de Dumnezeu și nu în alt mod.  

Viorel Iuga – Președintele Uniunii Bisericilor Baptiste din România - Familia înseamnă unirea benevolă a unui bărbat și a unei femei. Toți copiii trebuie să se nască și să crească în familie, cu respect pentru Dumnezeu și pentru țara în care Dumnezeu a hotărât ca aceștia să se nască.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 663 - 2 aprilie 2017. Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

1228 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.