Rugul Aprins 2018 - un eveniment unic de rugăciune pe munte - ediția a 14-a

Scris în . Publicat în Știri din România.

Cea mai mare intalnire de rugaciune din Romania a avut loc si anul acesta la inceputul lunii august, la Ponoara, in judetul Bihor. Aflat la a 14-a editie, „Rugul Aprins” a adus impreuna participanti din toate colturile Romaniei si din strainatate care s-au bucurat de momentele de slujire.

Privind la punctul spiritual care ne-a interesat în mod special, credem că am reușit să depășim o fază de tranziție pe care am simțit-o în ultimii doi ani: să trecem de la o tatonare organizațională sau religioasă la o libertate de a cuprinde și de a atinge nevoile oamenilor dar și să intrăm în toate zonele confesionale. Astfel, ne-am dorit ca și anul acesta să avem invitați din mai multe confesiuni. Totodată, ne-am bucurat și de cei care au venit de peste hotare, de fiecare persoană care a putut fi slujită. A spus Florin Dan, organizator „Rugul Aprins”.

Asociatia Interconfesionala „Rugul Aprins” a invitat vorbitori din mediul evanghelic din Romania si din diaspora alaturi de numeroase formatii de lauda si inchinare.

Anul acesta, editia a 14-a, „Rugul Aprins” de la Ponoara a fost una speciala. Am fost binecuvantati de cuvintele de proclamare prin credinta care au atins vietile oamenilor. Ne-am bucurat sa vedem oameni care au fost vindecati inainte de a veni la ungerea cu untdelemn si cred ca a fost un nou nivel atat pentru participanti cat si pentru noi, organizatorii. Cred ca Dumnezeu si-a revarsat slava intr-un mod extraordinar. A adaugat Samuel Caba, organizator „Rugul Aprins”.

Dumnezeu a lucrat si in acest an intr-un mod deosebit, cu toate ca au fost si lupte foarte mari iar eu ca si organizator le-am simtit mai mult. Multumim Domnului ca toate lucrurile s-au incheiat intr-un mod minunat. De asemenea, pot spune ca Dumnezeu ne-a facut niste surprize atat de mari incat pe mine m-au uimit. A mai spus Ioan Caba, organizator „Rugul Aprins”.

Mesajele biblice s-au axat pe conceptul de identitate, autoritate si pozitionare a credinciosului in Hristos.

O prezenta inedita a fost Parintele Stelian Tofana care a vorbit despre valorile familiei in societate si despre Cuvantul lui Dumnezeu ca element de unitate.

Sunt pentru prima data la aceasta intalnire si am venit constient fiind ca, acolo unde doi sau trei sunt adunati in Numele lui Isus este si El prezent cu puterea Sa. Sigur, sunt oameni de diferite confesiuni aici, dar important este sa vestim Evanghelia lui Isus si sa incercam ca aceasta societate in care traim sa o asezam pe fundamente crestine. A declarat Pr. Prof. Univ. Dr. Stelian Tofana, Facultatea de Teologie Ortodoxa din Cluj-Napoca.

Anul acesta, evenimentul s-a remarcat prin faptul ca peste 100 de persoane au primit botezul cu Duhul Sfant.

Pe parcursul celor 5 zile s-au facut rugaciuni specifice de eliberare, vindecare si restaurare pentru cei prezenti dar si rugaciuni pentru protectia copiilor si a tinerei generatii.

Cand s-au facut rugaciuni speciale pentru bolnavi, nu am iesit la ungerea cu untdelemn deoarece era foarte multa lume in fata. Am stat la locul meu si l-am rugat pe Dumnezeu sa fie binevoitor sa se atinga de genunchiul meu drept. Domnul a fost bun, S-a coborat cu prezenta Sa si m-a vindecat acolo unde a fost problema la genunchi. A marturisit Vilhelm Kasler, Targu Mures.

„Rugul Aprins” e o putere mare. Am vazut oameni care au fost atinsi de puterea lui Dumnezeu, am vazut oameni care au fost vindecati. De multe ori noi ne rugam si nu vedem raspunsul imediat. Mai multe persoane care au fost si in anii trecuti la rugaciune, mi-au spus ca Domnul i-a vindecat de cancer, iar acest lucru reprezinta o bucurie mare. A spus Kally Kalambay Musangu, evanghelist Poggio Rusco, Italia.

Ultima zi a fost dedicata, ca de fiecare data, marturisirilor si multumirilor la adresa lui Dumnezeu.

Anii trecuti au fost multe vindecari in locul acesta. Au fost oameni care au venit in scaun cu rotile si au plecat acasa pe picioarele lor. Este un copil care a fost surdo-mut si acum vorbeste si sunt multe alte experiente pe care eu le-am vazut cu ochii mei. Fiind slujitor impreuna cu fratii de aici, am avut asa de multe experiente cu Dumnezeu, incat nu le pot enumera fiind foarte multe. A marturisit Romulus Ovidiu Raim, Jibou, Jud. Salaj.

In fiecare an am vazut cum Dumnezeu a lucrat diferit pentru mine si familia mea. Noi am crescut spiritual si am vazut ca si in acest an El a facut lucruri noi. Am vazut cum Dumnezeu se ocupa cu dragoste de fiecare categorie sociala, indiferent de mediul din care provine sau de confesiunea religioasa. Ne bucuram pentru persoanele noi care s-au conectat cu aceasta lucrare, in special ne bucuram de preotul ortodox Stelian Tofana care a avut un cuvant deosebit. Mi-a atins inima modalitatea lui de a motiva natiunea romana, ca aceasta sa sustina familia public, cu indrazneala. Cred ca multe persoane au fost incurajate. A mentionat Rebeca Moldovan, Com. Cuci, Jud. Mures.

Dumnezeu lucrează cu putere, au fost minuni iar slujirea a fost extraordinară. Oamenii au fost schimbați, au fost îndemnați să se apropie de Domnul Isus. Chiar eu trec printr-o perioadă de încercări, probleme de sănătate și am simțit că aici este locul în care trebuie să vin. Am făcut un act de credință venind aici. M-am bucurat de părtășie, de slujbă, de toate cuvintele de încurajare și de dragostea Tatălui care schimbă inimi. A spus Rozalia Cucuiet, Oradea.

Mesajele de la „Rugul Aprins” au fost amplificate prin canalele oferite de Alfa Omega TV, partener media din 2009.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 734 - 12 august 2018. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri

1325 accesări

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

sidebar tvlive
sidebar facebook
sidebar revista
App mobila

Alte informații

Canalul Alfa Omega TV poate fi receptionat gratuit via satelit: Eutelsat E16A, 16 grade Est, Frecventa – 12.717 Mhz, Polarizare Orizontală, Symbol rate - 7500 ks/s, FEC - 3/4, Codare - MPEG-4. Alfa Omega TV Production detine 2 licente de emisie TV pe satelit: canalele Alfa Omega TV si Alfa Omega TV International. SC Alfa Omega TV Production SRL, Str Aurel Pop nr. 8, Timisoara. Reprezentant legal si asociat unic: Petan Tudor. Conducerea societatii: Petan Tudor: director general, coodonator programe; Petan Mirela: director executiv; Mocofan Muguras: director tehnic/dezvoltare.  Cod de conduita profesionala

Aplicația mobilă AO

badge google play badge appstore

 Alfa Omega TV - E-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea. | Tel.:+40 256 284913 | Fax:+40 256 284912

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.