Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Interviu cu Mike Pompeo despre noua catedrala din Egipt

Crestinii copti din Egipt au sarbatorit Craciunul ortodox in aceasta saptamana. Din acea celebrare a facut parte si inaugurarea celei mai mari catedrale coptice din Orientul Mijlociu.

George Thomas: A fost un eveniment impresionant la care a participat si presedintele Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. Chris Mitchell vine cu detalii din Cairo.

Chris Mitchell: La serviciul divin de Craciun, Papa coptic al Egiptului a inaugurat Catedrala Nasterii lui Hristos. Presedintele tarii a participat la celebrare. Cladirea este un cadou pentru Biserica din partea presedintelui Egiptului Abdel Fattah el-Sisi. El a imputernicit construirea catedralei in 2017 care sa faca parte din noua capitala administrativa langa Cairo. El a spus ca a dorit ca noua biserica sa fie un mesaj al pacii si al dragostei pentru lume. Joel Rosenberg a fost seful delegatiei evanghelice la inaugurare.

Joel Rosenberg: Acesta este un eveniment istoric. Sunt de parere ca e o mare schimbare faptul ca un musulman sunit, presedintele celei mai mari tari arabe a construit o biserica, cea mai mare biserica din Orientul Mijlociu, si a daruit-o crestinilor din Egipt. Este un eveniment istoric fara precedent. Presedintele el-Sisi trimite un mesaj nu doar poporului sau, ci si tuturor musulmanilor, ca musulmanii si crestinii pot convietui in mod pasnic. Vedem ca are loc o schimbare extraordinara.

Chris Mitchell: Pe Twitter, presedintele Trump a apreciat decizia presedintelui el-Sisi de a-si duce tara spre un viitor global. Johnnie Moore este de acord si considera ca presedintele va conduce o noua miscare spirituala in Orientul Mijlociu.

Johnnie Moore: Biblia spune: „Voi, negreşit, v-aţi gandit sa-mi faceţi rau, dar Dumnezeu a schimbat raul in bine…” Actele teroriste savarsite de Statul Islamic din ultimul deceniu, mai ales in 2014 si 2015, au creat un teren fertil pentru un nou spirit al tolerantei in aceasta regiune. Sunt lideri care contribuie la instaurarea tolerantei in regiune.

Chris Mitchell: Pastorul Andreea Zaki, presedintele Bisericii protestante din regiune, spune ca Egiptul nu este prezentat in mod exhaustiv.

Andreea Zaki: Sunt de parere ca Egiptul trece printr-o schimbare. Insa, schimbarea nu se face pe loc. Schimbarea in domeniul culturii, a obiceiurilor, a economiei necesita timp, insa schimbarile pot fi simtite deja.

Chris Mitchell: Grupul s-a intalnit si cu Papa Tawadros, patriarhul celei mai mari Biserici din Orientul Mijlociu si cu lideri evanghelici. Ei au impartasit aceeasi poveste.

Joel Rosenberg: Ei ne spun in mod repetat ca se confrunta cu provocari, dar situatia este mai buna decat cea de sub conducerea lui Sadat, a lui Mubarak, si mult mai buna decat situatia din timpul Fratiei Musulmane. Acest fapt este incurajator, dar vom lupta pentru mai multe schimbari.

Stire difuzata in emisiunea Mapamond crestin 757 - ianuarie 2019. Ultimele stiri crestine: https://alfaomega.tv/stiri 

Etichete: egipt, catedrala

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.