Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Natiunile duc o batalie decisiva dupa ce SUA a decis sa-si retraga trupele din nord-estul Siriei

Un atentator sinucigas s-a aruncat in aer, ucigand 19 oameni din Siria, intre care patru soldati americani aflati in patrula. Multi i-au transmis diverse mesaje presedintelui Trump in ce priveste decizia sa de a retrage trupele americane din Siria.

SI a revendicat atacul, surprins de aceasta camera de filmat, in orasul sirian Manbij. Dupa atac, senatorul Lindsey Graham a intrerupt audierea de confirmare pentru postul de procuror general al lui William Barr, pentru a pleda inaintea presedintelui Trump.

„Ingrijorarea mea in ce priveste afirmatia presedintelui Trump e ca a trezit entuziasmul in randul dusmanilor cu care luptam. Mai mult, face ca oamenii pe care incercam sa-i ajutam sa-si puna semne de intrebare cu privire la noi si, in timp ce dusmanii prind curaj, cei pe care incercam sa-i ajutam vor deveni tot mai nesiguri.” a spus el.

Graham a avut recent o intalnire la acest restaurant cu arabi, kurzi si crestini care spera sa poata infiinta un guvern democratic in nord-estul Siriei.

„Speranta mea e ca presedintele sa cantareasca bine felul cum actioneaza in Siria. Stiu ca oamenii sunt frustrati, dar noi nu vom fi niciodata in siguranta aici pana nu vom dori sa-i ajutam pe oamenii de acolo care lupta contra acelei ideologii radicaliste.” a mai adaugat Graham.

La Ankara, presedintele Erdogan al Turciei a transmis un mesaj diferit presedinteluiTrump: nu opriti retragerea.

„Atacatorul a avut scopul sa influenteze decizia Americii si a domnului Trump. Fiindca am vazut insa determinarea sa de a se retrage, cred ca nu va renunta acum in fata acestui atac terorist.” a spus Erdogan.

Anuntul lui Trump de a retrage trupele din Siria a provocat o lupta cu privire la cine va controla nord-estul Siriei.

Desi Erdogan doreste ca Turcia sa controleze o fasie de siguranta de 30 km, ministrul de externe al Rusiei respinge acapararea turcilor.

„Credem ca singura solutie potrivita este ca, in timp ce trupele americane se retrag, aceste teritorii sa revina sub controlul guvernului sirian, al fortelor armate siriene si al corpurilor administrative siriene.”

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 262 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.