Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Israelul a atacat un obiectiv militar iranian din Siria

Criticii atrag atentia insa ca, daca guvernul sirian al lui Bashar al-Assad reia controlul in nord-estul Siriei, ei vor deschide o usa influentei iraniene. Cu toate aceste interese concurente, Turcia, Rusia, Siria, Iran si SUA, se contureaza un alt Orient Mijlociu si ramane de vazut cine ii va directiona destinul.

Aici, in Israel, printr-o afirmatie rara de recunoastere, premierul Benjamin Netanyahu a anuntat ca Israelul a atacat un obiectiv militar iranian din Siria. Lovitura face parte dintr-un efort al Israelului de a elimina amenintarea Iranului, la doar cativa kilometri de granita de nord a Israelului.

Dupa actiune, premierul Netanyahu a vizitat Inaltimile Golan si a explicat de ce a trebuit ca avioanele israeliene sa loveasca acest obiectiv iranian: „In ultimele 48 de ore, Israelul a atacat un depozit de arme iranian de langa aeroportul international din Damasc. Aceasta reflecta politica si determinarea noastra de a impiedica Iranul de a se fortifica militar in Siria. Daca e necesar, vom mari amploarea acestor actiuni.”

Televiziunea de stat siriana spune ca aviatia siriana a doborat cateva rachete israeliene. Seful de personal israelian spune insa ca Israelul a plasat anul trecut 2 000 de bombe la obiectivele de pe teritoriul Siriei.

Netanyahu a mai dezvaluit ca Israelul a distrus ultimul tunel sapat de Hezbollah in Israel. „Cu aceasta se incheie cu succes operatiunea Scutul nordic. Vom continua sa monitorizam toate activitatile intreprinse de Hezbollah, Iran si agentii lor. Vom face tot ce e necesar pentru a asigura securitatea Israelului.” a spus Netanyahu.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 262 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.