Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

„Crestini” care lupta impotriva Israelului

Consiliul Mondial al Bisericilor se considera a fi o organizatie mare si exclusiva, cu scopul unitatii crestine. Intr-un nou raport se spune ca organizatia se afla in spatele unui program prin care sa antreneze tinerii ca observatori in Cisiordania si, la reintoarcere, acestia sa devina voci impotriva Israelului.

E vorba de Programul Ecumenic de Acompaniere din Palestina si Israel, pe scurt EAPPI, program demarat de Consiliul Mondial al Bisericilor in 2002. De atunci a trimis 1 800 de voluntari in Cisiordania, pentru a fi martori la ceea ce ei numesc viata sub ocupatie.

Acesti voluntari revin acasa si le spun bisericilor, congregatiilor si altora despre cele aflate. Acele prezentari deseori capata o conotatie negativa si un ton chiar antisemitic. Nu are nimic de-a face cu religia, ci e un razboi politic, condus in principal de sionisti. E o ideologie sionista prin care se incearca eliminarea tuturor palestinienilor din tara, pentru a crea un stat evreiesc.

Consiliul Mondial al Bisericilor denunta antisemitismul ca fiind un pacat inaintea lui Dumnezeu si purtatorul de cuvant, Peter Prove, a spus pentru CBN ca programul e despre drepturile omului: „Scopul programului e de a se ocupa de violarea drepturilor omului, impactul asupra demnitatii umane si sa promoveze, pe latura pozitiva, o pace dreapta pentru ambele popoare.”

Totusi, un raport al ONG-ului Monitor portretizeaza insa diferit aceste asa-numite tabere de antrenament.

„E o unealta principala prin care sunt antrenati activisti anti-Israel prin organizatiile si bisericile din intreaga lume. E si modul principal de inserare a propagandei anti-Israel si anti-sionista in acele biserici.”

Dupa cele spuse de Prove, voluntarii iau parte la viata de zi cu zi a palestinienilor: „Ei ofera o prezenta protectiva si sunt acolo pentru a observa, monitoriza si raporta evenimentele observate.”

Yona Schiffmiller spunea insa ca Monitor a aflat ca aceasta nu e intreaga poveste: „Ceea ce face programul EAPPI e sa trimita voluntari aici care sa capete credibilitate apoi in bisericile locale si sa raspandeasca pastile anti-israeliene.”

Yosef Daher e coordonatorul centrului din Ierusalim care gazduieste voluntarii. El explica cum vad ei porunca lui Isus de a-ti iubi dusmanii: „Privim la israelieni ca fiind dusmanii nostri si vedem ca dusmanul nostru pacatuieste impotriva lui Dumnezeu si impotriva umanitatii. Vrem sa ne aratam dragostea, fiindca, daca iubesti pe cineva, vrei sa-l vezi liber de pacatul sau. Asa am legat iubirea noastra cu rezistenta.”

Rezistenta de obicei face referire la terorism, insa Daher spune ca ei, fiind crestini, promoveaza doar miscarea BDS de boicot, sanctiuni si abtinere de investitii.

Ca raspuns la acest raport, WCC spune ca ei doar promoveaza boicotarea bunurilor care provin din asezarile israeliene din Cisiordania, insa Daher nu vede lucrurile tocmai asa: „Indemnul nostru la sanctiuni se indreapta spre Israel.”

WCC recunoaste dreptul Israelului la existenta potrivit Dreptului International, dar aceasta nu fiindca asa zice Biblia.

Dr. Robert Smith lucreaza cu voluntarii si a explicat mai devreme ca... „Povestea biblica a Israelului nu are aproape nimic de-a face cu Israelul modern. Se incearca manipularea intentionata a textului sacru pentru a justifica un proiect politic. Miscarea Globala de la Cairo a declarat ca orice teologie crestina care sustine sionismul este erezie.”

David Parsons e vicepresedintele ICCJ, Ambasada Internationala Crestina din Ierusalim. El a descris declaratia din 2009 de la Cairo ca fiind gresita: „E ceva tulburator sa auzi pe cineva numind sionismul crestin ca fiind erezie, fiindca Isus Insusi a vorbit despre restaurarea Israelului in Matei 19, apostolul Petru o face in Fapte 3, iar Pavel in Romani 11. Cu totii afirmau credinta in sionismul biblic, anume ca evreii vor ajunge din nou in tara lor. Vreti sa spuneti ca Isus Hristos e eretic?”

Finantarile pentru programul EAPPI vin din partea WCC si a guvernelor europene.

Organizatia Monitor ar dori ca acele natiuni sa-si reevalueze sustinerea lor si ca WCC sa recunoasca dreptul de existenta al Israelului ca stat evreiesc.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 262 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.