Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

O miscare globala tinteste economia Israelului

O miscare globala care tinteste economia Israelului e acum in dezbateri la Congresul SUA. Democratii au reusit recent blocarea legislatiei care sustine statul evreiesc si aceasta, spun ei, din cauza inghetului guvernamental.

Un senator republican e de parere insa ca democratii nu vor ca legislatia sa treaca dintr-un alt motiv. El spune ca un numar tot mai mare

din membrii lor sunt anti-Israel.

Exista o miscare anti-Israel in crestere, BDS, iar senatorul Marco Rubio e ingrijorat ca sustinerea acesteia capata amploare in SUA.

BDS e o miscare in intreaga lume de a pune presiuni pe companii pentru a boicota Israelul, ca sa nu faca afaceri acolo, pentru abtinerea de la orice investitii in Israel sau cu companii israeliene si sa obtina chiar sanctiuni din partea guvernelor indreptate spre Israel.

Cei din spatele miscarii BDS tintesc companii precum Ahava, Caterpillar, HP sau Sabra Hummus, sperand sa izoleze Israelul la nivel academic, cultural, economic si militar. E o miscare antisemita.

Joe Griffith, de la fundatia Heritage, spune ca aceasta e o amenintare la siguranta Israelului. Israelul, ca fascicul democratic, e o zona unde minoritatile religioase si etnice se bucura de drepturi egale si totusi e natiunea pe care acestia o au ca tinta. Scopul final, asa cum spunea fondatorul miscarii, Omar Barghouti, e terminarea statului evreiesc Israel.

Protestatarii se lauda cu campaniile lor care au cauzat prejudicii de milioane de dolari companiilor israeliene din cauza contractelor pierdute si retragerea investitiilor actionarilor majoritari.

Pentru prima data, ca cel putin doi membri ai Casei Reprezentantilor sunt pro-BDS pe fata. E vorba de doi reprezentanti recent alesi, Rashida Tlaib si Elan Omar. Tlaib spunea recent pentru The Intercept ca boicoturile aduc in atentie probleme precum rasismul si violarile drepturilor omului care sunt in Israel in acest moment.

Senatorul Rubio a inclus un paragraf care combate BDS in cadrul primei legi votate de senat din acest an: „Avem o lege care spune ca statele si guvernele locale pot decide sa nu aprobe contractele de bunuri sau servicii pentru companiile care boicoteaza sau indeamna retragerea investitiilor din Israel.”

Democratii mentin aceasta lege blocata, insa, spunand ca nu iau in considerare nicio lege care nu are legatura cu dezghetarea guvernului.

Rubio crede insa ca nu acesta e motivul: „Cred ca o tin blocata fiindca se tem de elementele radicale din curtea lor. Exista un grup de oameni in crestere in cadrul partidului democrat care sunt anti-Israel pe fata si democratilor le e teama de ei.”

Liderul unei minoritati, Chuck Schumer, un sustinator vocal al Israelului, nu a raspuns la intrebarea adresata de CBN care solicita parerea sa in privinta democratilor care sustin miscarea BDS. Iata ce a spus insa despre legea care combate miscarea BDS:

„Eu sunt unul dintre sponsori si am sustinut-o de la inceput.”

Tlaib spune ca va duce o delegatie de parlamentari in ceea ce ea numeste Cisiordania sub ocupatie israeliana. Intr-o actiune istorica, noii legislatorii au fost invitati sa petreaca o saptamana intalnindu-se cu liderii israelieni.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 262 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.