Donează     Rugăciune       TV LIVE                           
100-steaua
100-istoric
100-teologia
100-pace
100-stiri
100-roaga-te
100-conferinta

Un nou documentar comemoreaza rezistenta evreilor din Varsovia

De ziua internationala a comemorarii Holocaustului, pe 27 ianuarie, un nou documentar intitulat Who Will Write Our History? va fi difuzat in lumea intreaga.

Filmul, produs de Nancy Spielberg, spune povestea evreilor care au murit in ghetoul din Varsovia aducand la lumina marturii secrete si istorisiri uitate in urma in ghetou. Iata un segment din interviul nostru cu Spielberg.

Un grup de oameni care au vazut avertizarile, care au stiut ca probabil nu vor supravietui in ghetoul din Varsovia si-au spus ca, daca nu-si vor scrie ei istoria, le-o vor scrie nemtii si ei vor pieri cu totul.

Au scris jurnale, au pus copiii sa scrie eseuri, poeme si retete si tot ce priveste viata si moartea din ghetoul din Varsovia. Au scris si ultimele lor marturii si le-au ingropat in cutii de lapte si conserve, in timp ce nemtii bateau in usa.

Dupa razboi, doar trei oameni au supravietuit din acest grup secret si s-au dus sa caute pivnitele de sub gramezile de moloz. Au gasit doua, una fiind inca sub daramaturi, si au dezgropat documentele.

E incredibil, fiindca parca gasesti 50 de jurnale ale lui Anne Frank, iar acum toata lumea stie de Anne Frank. Daca lumea stia ceva despre Holocaust inainte de filmul Lista lui Schindler, a fost probabil din jurnalul lui Anne Frank.

Se pare ca va fi o marturie puternica si profunda a celor care au infruntat cu curaj puterea armatei germane. Ne amintim cu aceasta ocazie sa ne rugam pentru poporul evreu, care chiar si azi are dusmani din toate partile, de la Iran, la miscarea BDS. Sa ne rugam si pentru lideri precum presedintele Trump, care iau decizii majore, care afecteaza atat de multi oameni de aici, din regiune.

Stire difuzata in emisiunea Jerusalem Dateline 262 - ianuarie 2019, la Alfa Omega TV.

Ultimele stiri crestine: http://alfaomega.tv/stiri 

Alfa Omega TVSusține producția de știri creștine

Prin platforma pe care o avem prin Alfa Omega TV, vă prezentăm evenimente și știri internaționale sau din România din perspectivă creștină, ajutându-vă să înțelegeți mai bine vremurile în care trăim. Însă toate acestea costă. Dacă doriți să vedeți mai multe articole de acest fel, ajutați-ne financiar să continuăm.

x

Abonează-te la revista gratuită, la newsletterul nostru email sau la punctele de rugăciune lunare, durează doar câteva secunde.  Abonare

Rugaciune Ai o problemă și ai nevoie de ajutor în rugăciune? Suntem aici pentru tine, te putem sprijini, ne rugăm împreună cu tine! Scrie-ne!

Alfaomega.tv folosește cookies. Info și setări: Politica Cookies. Politica confidențialitate.